În mijlocul vieții agitate și a poluării din mediul urban, avem o oportunitate simplă și naturală de a îmbunătăți calitatea aerului din casele noastre: plantele. Află mai multe despre acele plante minunate care nu numai că aduc frumusețe în interiorul casei, ci și contribuie la purificarea aerului, creând un mediu mai sănătos și mai plin de energie.

 1. Aloe Vera (Aloe barbadensis miller):
  • Aloe Vera nu este doar o plantă cu proprietăți vindecătoare pentru piele, ci și o mare purificatoare a aerului. Absorbe formaldehida și benzenul emise de obiecte din lemn și produse de curățare.
 2. Sansevieria (Limba-soacrei):
  • Cunoscută și sub numele de Limba-soacrei, această plantă rezistentă la neglijență elimină toxinele precum formaldehida și benzina. Este ideală pentru dormitoare, deoarece produce oxigen și noaptea.
 3. Ficus (Ficus elastica):
  • Ficusul, sau cauciucul, este excelent în eliminarea substanțelor chimice găsite în vopsele și lacuri. Crește bine în condiții de lumină indirectă și este o alegere populară pentru decorul interior.
 4. Spider Plant (Chlorophytum comosum):
  • Spider Plant este remarcabil de eficientă în eliminarea monoxidului de carbon și a altor substanțe toxice din aer. Este ușor de întreținut și se înmulțește rapid, oferind mai multe plante pentru diferite încăperi.
 5. Bambus de Apă (Dracaena sanderiana):
  • Atribuit adesea norocului și prosperității, Bambusul de Apă este și un excelent purificator de aer, eliminând substanțe chimice precum formaldehida.
 6. Fern (Nephrolepis exaltata):
  • Ferigile sunt remarcabile pentru eliminarea formaldehidei și xilenului din aer. Acestea sunt plante iubitoare de umiditate, potrivite pentru a fi plasate în băi sau bucătării.
 7. Pothos (Epipremnum aureum):
  • Pothos este rezistent și ușor de crescut, iar capacitatea sa de a filtra toxinele precum benzenul și formaldehida îl face o alegere excelentă pentru orice locuință.
 8. Crizanteme (Chrysanthemum morifolium):
  • Crizantemele nu sunt doar flori frumoase, ci și excelente purificatoare de aer. Ele elimină toxinele gazoase, cum ar fi amoniacul, prezent în produsele de curățare.
 9. Ficus Benjamin (Ficus benjamina):
  • Ficus Benjamin contribuie la reducerea nivelului de formaldehidă și a altor substanțe chimice în aer. Este o alegere populară pentru interior datorită frunzelor sale elegante.
 10. Orhidee (Orchidaceae):
  • În plus față de frumusețea sa, orhideea elimină xilenul și alte substanțe chimice găsite în vopsele și detergenți.

Adăugarea acestor plante în casa ta nu numai că îți împrospătează decorul, ci și îți asigură un mediu mai sănătos. Cu beneficii atât de numeroase, a investi în verdele interior poate aduce un plus semnificativ calității vieții tale. Așadar, adu natura în casa ta și bucură-te de aerul proaspăt și curat pe care aceste plante îl aduc.

Netflix anunță data de lansare a filmului BERLÍN

Previous article

Cazare Mamaia Nord? Ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau cand mergi la mare cu copiii si catelul

Next article

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *