instalator bucuresti

Indiferent care ar fi motivele pentru care se opteaza pentru montajul unei centrale termice sau care este defectiunea uneia deja montate, este preferabil ca intotdeauna sa fie contactat un instalator Bucuresti specializat.  

Stim cu totii ca nu este de glumit cu instalatiile sanitare, chiar si cand este vorba despre cele mai mici defectiuni, este mai bine sa fie evitate lucrarile efectuate de persoane neautorizate. 

Instalator Bucuresti pentru montaj centrala termica – ce trebuie sa stii inainte sa o montezi?

Multe persoane locuiesc in orase in care este nevoie de efectuarea mai multor demersuri inainte de a monta o centrala termica:

 • Debransare: renuntarea la sistemul de termoficare centralizat;
 • Obtinerea acordului de la asociatia de locatari si vecini (apartamentele vecine pe orizontala si pe verticala);
 • Realizarea dosarului: dovada montarii a unui aparat individual de masurare a gazelor, documentatie realizata de un proiectant autorizat, dovada incalzirii spatiului cu alta sursa de energie termica. 

Odata efectuati pasii pentru debrasare si solicitarea acordului institutiilor avizate pentru demararea proiectului de montaj, se pot incepe cautarile pentru modelul de centrala potrivit, respectiv un instalator Bucuresti autorizat.  

Si pentru ca pe piata exista multiple optiuni cand vine vorba despre un centrale termice performante, care sunt recomandarile atunci cand este nevoie de un instalator sanitar autorizat?

Montajul centralei poate fi efectuat doar de un instalar la domiciliu, care apartine unei echipe specializate – firma montaje sanitare si care are experienta in domeniu. Iata de ce este recomandata colaborarea cu un profesionist:

 • Instalatorii pe care o firma ii pune la dispozitie dispun de autorizare ANRE;
 • Acordarea certificatului de garantie pentru sistemele de incalzire – centrale termice montate;
 • Consultanta specializata pentru selectarea centralei termice;
 • Ajutor specializat pentru obtinerea autorizatiilor de functionare;
 • Realizarea propriu-zisa a montajului centralei;
 • Verificarea instalatie dupa montaj si punerea in functiune a sistemului.

Confort termic in sezonul rece – De ce sa optezi pentru colaborarea pe termen lung cu un specialist?

Bineinteles ca in primii ani de utilizare, este putin probabil ca centrala sa prezinte defectiuni. Cu toate acestea, utilizarea defectuoasa, fara a tine cont de recomandarile de utilizare – aerisirea caloriferelor, curatarea acestora cu solutii speciale – pot afecta componentele centralei. 

Colaborand cu un instalator specialist din Bucuresti, fie ca ai nevoie in sector 1, in sector 2, in sector 3, in sector 4, in sector 5, in sector 6 – inca de la montajul centralei, ai garantia ca lucrarile sunt efectuate corect. Astfel, indiferent ca ai nevoie de reparatii la o centrala montata recent sau este vorba despre defectiuni survenite la un sistem mai vechi, este esentiala respectarea recomandarilor oferite de un instalator sanitar autorizat care evalueaza centrala la fata locului.  

Iata care sunt cele mai frecvente operatiuni si lucrari de intretinere pentru centrala pe care le recomandat un instalator Bucuresti autorizat, pe langa verificarea si revizia tehnica impuse de furnizorul de gaze naturale:

 • Aerisirea caloriferelor

Reprezinta o operatiune efectuata, de regula, la inceputul sezonului rece, atunci cand trebuie facuta si o verificare generala de catre un instalator specializat in modelul si brandul de centrala instalat. Aerisirea caloriferelor este o lucrare simpla, rapida si cu pret mediu, astfel ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu fie efectuata an de an, sau mai des, atunci cand specialistul recomanda. 

 • Curatarea / Spalarea chimica a centralei

Centrala prezinta anumite semne atunci cand este nevoie de o curatare chimica, cum sunt variatiile de temperatura ale apei calde menajere, prezenta unor zgomote puternice, oscilatii de oprire si pornire ale centralei la intervale mici de timp. In plus, instalatorul poate constata personal daca este nevoie de curatarea chimica, in functie de apa golita din centrala.

 • Lucrari minime de intretinere si inlocuire piese

Chiar daca este nevoie de schimbarea anumitor piese si componente, in peste 50% dintre cazuri, centrala poate fi reparata. In unele situati nu este necesara decat schimbarea unor garnituri, a caror deteriorare cauzeaza picurarea uneia dintre tevi. 

 In orice caz, nu intarzia contactul unui instalator Bucuresti atunci cand sesizezi chiar si cea mai mica defectiune, incepand cu defectarea termostatului, picurarea apei, scaderea presiunii apei din centrala sau zgomote puternice in timpul utilizarii.

Recomandare instalator autorizat Bucuresti:

Telefon – 0743 697 295

Mail – office@lukinstall.ro

Website – www.lukinstall.ro

Firma curatenie Bucuresti – avantajele colaborarii cu o firma care asigura curatenie generala

Previous article

Inchideri terase cu sisteme cu sticla – avantaje si dezavantaje

Next article

1 Comment

 1. Ok, chiar cautam instalator

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *