inchideri-terase

Tendintele moderne de amenajare se concentreaza mai ales pe utilizarea inteligenta a tuturor suprafetelor spatiului disponibil: crearea dressing-urilor montate pe toata lungimea disponibila, alegerea unei variante pentru inchideri terase spre a crea un spatiu utilizabil pe tot parcursul anului, decoruri minimaliste pentru asigurarea unui cadru aerisit. 

Inchideri terase – care sunt principalele avantaje si beneficii ale proiectelor de inchideri terase cu sticla?

Foarte multe locuinte si spatii comerciale sau de birouri nu sunt amenajate intr-o maniera practica, in special in ceea ce priveste terasa, indiferent care este dimensiunea acesteia. Spatiile prevazute cu terase adauga valoare deopotriva la nivel practic si estetic, in special atunci cand se acorda timpul necesar pentru decor si amenajare.

De ce sa optezi pentru inchiderea teraselor cu sisteme din sticla?

  • Noi posibilitati de utilizare a terasei

O terasa neamenajata cu un decor potrivit devine, in multe situatii, un spatiu de depozitare, folosit pentru alte scopuri (lectura, timp cu prietenii, savurarea cafelei dimineata sau a unui pahar cu vin seara) doar in sezonul cald. Inchiderea cu sisteme din sticla inseamna tranformarea completa a spatiului terasei, reprezentand doar inceputul proiectului de amenajare si decor, oricare ar fi dorinta utilizatorilor: prelungirea spatiului interior, crearea unei oaze de relaxare indiferent de perioada anului, crearea unui spatiu utilizat deopotriva pentru depozitare si petrecere a timpului, prin adaugarea mobilierului potrivit. 

  • Completarea spatiului interior

Pentru locuintele cu dimensiuni reduse, un proiect de inchideri terase cu sisteme din sticla reprezinta asigurarea unui spatiu extra pentru a petrece timpul. Bineinteles, un astfel de sistem se potriveste inclusiv pentru casele spatioase, dar este mai mult decat binevenit intr-o casa mai mica. Din fericire, sistemele actuale de amenajare si diferitele modalitati de decor rapid, simplu, cu bun gust si de efect, permit crearea unei zone moderne pentru a petrece timpul, inclusiv intr-un spatiu de birouri, acolo unde angajatii prefera sa isi petreaca timpul cat mai aproape de natura/ la aer curat.  

  • Eficienta energetica

Odata cu amenajarea cu sisteme din sticla pentru inchideri terase, se creeaza un efect de izolare, fiind imbunatatita eficienta energetica a spatiului. Astfel, inchiderea terasei nu aduce doar un plus estetic, ci contribuie si la reducerea consumului de resurse necesare pentru incalzirea interiorului pe timp de iarna. 

  • Izolare acustica

In special cand este vorba despre zona urbana, fiecare isi doreste reducerea zgomotului exterior, fie ca este vorba despre locuinta sau un spatiu comercial. Sistemul cu sticla va atenua din zgomotul creat mai ales pe timpul zilei, permitand utilizatorilor sa converseze nestingheriti.

  • Intimitate si confort sporit

Spatiu comercial sau locuinta, nimeni nu isi doreste sa iasa pe terasa si sa stie ca poate fi vazut de vecini sau trecatori, in functie de etajul la care se afla terasa. Rolul acestor inchideri terase este acela de a asigura un plus de confort, fara a reduce spatiul disponibil. 

Exista si dezavantaje pentru proiectele de inchideri terase cu sisteme din sticla?

Tinand cont de toate beneficiile de care utilizatorii se vor bucura odata cu instalarea acestor sisteme de inchidere terase, este greu de identificat dezavantajele acestora. totusi , inconvenientele se refera la crearea unei ‘bariere’ intre interior si spatiul natural, chiar daca nu este intotdeauna vorba despre o gradina bogata, ci doar de aerul curat, cer, atmosfera. Trebuie insa retinut faptul ca, in functie de preferinte si cerintele de proiect, aceste sisteme din sticla permit deschiderea larga a elementelor componente, asigurand astfel acces la aer curat si gradina, atunci cand aceasta exista.

Cel mai important aspect atunci cand decideti sa demarati un astfel de proiect este stabilirea unui plan de lucru extreme de précis si clar, atat ca investitie, costuri extra, cat si ca asteptari reale de utilizare, conform spatiului de care dispuneti. In plus, este importanta colaborarea cu o firma care ofera servicii de consultanta si posibilitatea personalizarii elementelor din sticla, in functie de proiect.

Unul dintre reprezentantii Gaviota Simbac va poate ajuta cu mai multe informatii:

Telefon – 021 369 71 51

Mail – inforomania@gaviotasimbac.com 

Adresa – Autostrada Bucuresti-Pitesti, km.23, Str. Ithaca – Bolintin Deal – Giurgiu


Instalator Bucuresti pentru montaj si reparatii – ce trebuie sa stii despre centrala termica

Previous article

Cand este nevoie si cum se realizeaza corect lucrarile de denisipari puturi?

Next article

1 Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *