denisipari puturi

Forarea unui put și exploatarea acestuia inseamna si responsabilitatea de a efectua lucrarile de intretinere si contaactarea unei firme specializate in denisipari puturi. Denisiparea unui put reprezinta principala lucrare de mentenanta, pentru a asigura apa potabila in permanenta.

Care sunt factorii care determina acoperirea cu nisip a forajelor?

Acumularea de nisip la nivelul forajelor reprezinta un proces absolut normal – rezultat al utilizarii puturilor forate. In timp, nisipul se acumuleaza pe fundul putului, astupand filtrele prin care apa patrunde, avand ca rezultat scaderea debitului de apa si tulburarea acesteia. 

Astfel, lucrarile de denisipari sunt operatiuni de intretinere care trebuie efectuate frecvent, pentru eliminarea dopului de nisip format. 

Cum se desfasoara mai exact aceste lucrari de denisipari puturi?

Procesul de denisipare presupune pomparea aerului sub pamant, pentru a extrage si elimina particulele fine de nisip si alte impuritati din stratul de apa. Particulele de nisip mai mari se acumuleaza in jurul filtrelor, alcatuindu-se astfel un filtru natural. 

In mod evident, procesul de pompare este un proces desfasurat la intensitate maxima, iar durata de executie difera in functe de structura stratului acvifer al fiecarui put forat. 

Care este frecventa cu care este nevoie sa fie efectuate lucrarile de denisipare puturi?

Prima executie a lucrarilor de denisipare va avea loc concomitent cu forarea putului. Aceste lucrari trebuie sa fie realizate de firme autorizate, pentru a avea certiudinea efectuarii corecte, cu avizele si aprobarile necesare. 

Mai apoi, lucrarile de denisipari puturi nu trebuie efectuate foarte des, mai ales daca forajul este exploatat constant, iar precipitatiile cad cu frecventa optima. Cauzele necesitatii efectuarii frecvente a denisiparilor includ consumul de apa care oscileaza, cresterea debitului de de apa, marirea numarului de cicluri de pornire si de oprire a pompei – ce determina cresterea presiunii exercitate asupra statului acvifer. 

Importanta efectuarii lucrarilor de denisipari puturi prin firmele autorizate

Pentru cei care detin o casa si o proprietate, optiunea de a-si asigura necesarul de apa cu ajutorul unui put forat se bucura de o mare popularitate, mai ales daca este nevoie si de o sursa de apa pentru irigatii, pe langa apa potabila. 

Procesul de denisipare are ca scop eliminarea nisipului din put, pentru a obtine o apa calitativa. Firmele autorizate sunt cele in masura sa efectueze aceste lucrari, chiar dupa finalizarea forajului. Consecintele forajelor realizate gresit se reflecta in calitatea slaba a apei, riscul de afectare a pompei, in care patrund particulele fine de nisip. 

Primele semne ale acumularii de nisip sunt: aparitia vibratiilor,  scaderea capacitatii de scoate a apei, tulburarea acesteia. La remarcarea acestor semne de colmatare, este necesarea contactarea unei echipe de profesionisti care garanteaza:

  • Constatare de specialitate

Persoanele care identifica minim un semn al functionarii defectuoase a forajului trebuie sa contacteze o companie autorizata pentru lucrarile de decolmatare, denisipare, intretinere puturi forate. Doar personalul specializat poate stabili procedura corecta de curatare, cu aparatura optima. 

  • Lucrari efectuate corect

Mai ales daca putul forat nu a fost realizat corect, iar lucrarea de denisipare care urmeaza forajului nu a fost efectuata, pentru remediere este extrem de important sa fie contactata o echipa de profesionisti.

  • Garantia operatiunilor efectuate

Cei care utilizeaza puturi forate pentru irigatii si apa potabila trebuie sa creeze o legatura de incredere cu o firma specializata, intrucat doar asa vor avea garantia lucrarilor periodice. 

  • Preturi corecte

Firmele de foraje si denisipari puturi opereaza cu preturile corecte, raportate la piata si calitatea oferita. 

Efectuarea lucrarilor de denisipari puturi sunt necesare pentru ca utilizatorii sa beneficieze de intrebuintarea fara probleme a forajelor. 

Lucrari de denisipari puturi si foraje puturi in zona capitalei efectueaza si cei de la Foraje Puturi Construct, reprezentata de o echipa de profesionisti, cu experienta in domeniu.


Date contact Foraje Puturi Construct

Telefon – 0721 43 88 91 / 0784 33 89 24

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro  

Website – www.foraje-puturi-construct.ro 

Inchideri terase cu sisteme cu sticla – avantaje si dezavantaje

Previous article

Investitii inteligente – Idei de amenajare exterioara cu o pergola lemn

Next article

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *