Summer Trip 2015 – Budapesta

Summer Trip 2015 – Budapesta

Trebuie să recunosc că sunt destul de entuziasmată să vă povestesc despre road tripul nostru de vara asta. Am avut multe emoții înainte să pornim, în special pentru că a fost prima noastră ieșire cu mașina din țară, dar și din multe alte motive pe care vi le voi povesti pe parcurs. Până la urmă însă a fost minunat. După vreo două-trei luni de pregătiri intense, ne-am făcut bagajele, ne-am luat doi prieteni și am pornit la drum. Prima oprire: Budapesta.

Budapesta e momentan primul și singurul oraș european în care ajung a doua oară. Am mai făcut un city break aici în februarie 2013 și dacă vă interesează puteți citi despre primele mele impresii, muzee, grădina zoologică, strada mea preferată și zona castelului.

De data asta însă a fost vară, un avantaj superb pentru oraș și am văzut Budapesta într-o lumină complet nouă, plină de viață. Ce-i drept, când am ajuns noi încă era și Szigetul, deci cred că vă puteți imagina atmosfera aia faină de festival în plină vară. Oricum, ceva deosebit. Și pentru că am fost deja prin toate muzeele, de data asta am putut doar să ne bucurăm de oraș.

Am ajuns în Budapesta undeva pe la ora 13:00 și ne-am cazat la Kelet Apartment. Am făcut toate cazările pentru această excursie din prima seară în care ne-am hotărât să mergem, deci acum vreo 3 luni. Am căutat apartamente cu 4 locuri și trebuie să recunosc că varianta asta a fost super câștigătoare din punct de vedere al prețurilor. Apartamentul din Budapesta era într-o clădire veche, de aia cu tavan super înalt, fix lângă o stație de metrou și câteva de autobuz. Cu metroul am mers cam 3 stații până în centru. Am avut un dormitor cu pat dublu (pe ăsta l-am luat noi) un living cu o canapea extensibilă dublă (unde au dormit prietenii noștri, au zis că a fost foarte confortabilă oricum), o bucătărie, un hol cu o oglindă mare și două băi: una cu toaleta și una cu cada și dușul. Mie apartamentul mi s-a părut imens, probabil și din cauza tavanelor. Pozele sunt luate de pe booking:

Pentru că am ajuns un pic cam devreme și încă proprietarul nu apucase să facă curățenie am mai stat la o terasă din apropiere vreo oră, unde am băut ginger ale până m-am săturat. Am prins probabil cea mai călduroasă zi din toată vacanța noastră. Apoi am făcut un duș și am dormit cu toții vreo oră (asta n-a fost plănuită, dar se pare că eram obosiți), apoi am pornit spre restaurant că ne era foame. Am hotărât să ne întoarcem pe strada noastră preferată, Paulay Ede (puteți găsi linkul cu articolul despre ea mai sus) la restaurantul unde am mâncat una dintre cele mai bune cine din viața mea: VakVarjú Étterem. Bineînțeles că în doi ani s-a mai schimbat meniul, așa că de data asta am încercat un piept de pui la grill cu ierburi și condimente verzi cu salata verde cu citrice și cremă de avocado servit într-un coș tortilla de grâu. Pot să vă spun din nou că a fost absolut incredibil. Plus că de data asta am avut surpriza ca ospătarul să știe românește. Boutiq’ Bar era închis pentru renovări, așa că am trecut direct la Sugar!, unde de data asta ne-am delectat cu una dintre cele mai bune înghețate ever. Preferata mea a fost popping candy.

Acum în sfârșit odihniți, curați și hrăniți, am putut să o luăm la pas prin oraș. Ne-a impresionat să vedem într-un parc, pe super căldură, că se oferea apă gratis în pungi de plastic (am luat și noi două să ne hidratăm, oricum, la temperaturile alea a picat super bine). La un moment dat am dat peste roata asta mare (care presupun că era aici din cauza festivalului Sziget) și n-am ratat ocazia să vedem Budapesta de sus.

Mai departe ne-am îndreptat spre partea Buda a orașului, spre castel și am trecut podul peste Dunăre.

Am urcat din nou cu furnicularul și pe când am ajuns sus era deja întuneric, numai bine cât să ne ofere ocazia de a vedea Budapesta în lumini. Am fost un pic dezamăgită să descopăr că în Bastionul Pescarilor trebuia să plătești intrarea (în 2013 era gratis) și mi-a părut un pic rău că n-am apucat să vizităm interiorul Palatului Parlamentului, pentru că se închide destul de devreme. Am înțeles că e mult mai impresionant decât castelul. Dar asta e, singur ne vom reîntoarce.

După ce ne-am reîntors în partea Pesta, ne-am mai oprit la o terasă la două pahare de vin (eu) și ce și-or mai fi comandat ceilalți. Și de aici nu-mi amintesc în mare detaliu cum am ajuns înapoi la apartament, țin minte doar că a fost foarte cald noaptea și a bătut vântul tare, așa că n-am dormit extrem de bine. Dar mă bucur că am reușit să ne întoarcem în acest minunat oraș și să-l vedem într-un anotimp mai vesel.


4 thoughts on “Summer Trip 2015 – Budapesta

  1. Budapeste este minunata, imi doresc sa ajung din nou cat de curand, poate chiar toamna asta.Daca nu macar la primavara. Tot cu masina personala si si stam asa cam 3-4 nopti. Crezi ca e suficient pentru a o cunoaste?

    1. Hmmm…. depinde. Ca obiective turistice gen muzee, cladiri reprezentative etc., da. Insa din punctul meu de vedere farmecul Budapestei sta in strazi, oameni, mancare etc. Am vizitat-o o data iarna, iar acum vara mi s-a parut complet diferita. Cred ca e genul de oras unde merita sa mergi de mai multe ori ca sa-l cunosti cu adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered