Street Artists

Street Artists

Atunci cand mi-am facut blogul, mi-am propus sa incerc pe cat posibil sa evit titlurile in engleza, pentru ca sincer doar astea imi vin in minte si poate nu e chiar ok. De data asta insa am ales varianta asta pentru ca e mai sigura, in sensul ca nu mi-e foarte clar daca e corect "artisti de strada", "artisti stradali" sau exista o alta denumire, asa ca decat sa gresesc mai bine merg pe limbi straine. Ceea ce oarecum e potrivit, ca oricum despre alta tara vreau sa vorbesc.

Un lucru care ne-a surprins in Portugalia a fost lipsa cersetorilor. In schimb, mai ales prin centrul Lisabonei, erau foarte multi street artists. De toate genurile. Multi care cantau, incat aveai impresia ca Lisabona are propria ei coloana sonora si foarte multe "statui". Cred ca ii stiti, ca sunt si pe la noi. Cu toate ca portughezii mi s-au parut mai inspirati. Acesta de exemplu intruchipeaza statuia lui Mozart.

Daca astia cu statuile sunt simpatici, dupa primii 5 incepi sa nu mai fi chiar atat de impresionat si uimirea de la inceput se transforma intr-un zambet in coltul gurii. Ei bine, artistul despre care vreau sa va spun azi ne-a lasat cu "gura cascata", l-am fotografiat si l-am filmat, ne-am petrecut o jumatate de ora in jurul lui (si nu doar noi). Nu am vazut in viata mea asa ceva si n-am nici o explicatie pentru asta: omul levita!

Ne-am invartit in jurul lui, ne-am uitat dupa ate care sa-l tina suspendat, dupa smecherii, magneti sau mai stiu eu ce, si pur si simplu nu am reusit sa gasim explicatia. La un moment dat eram convinsi ca se sprijina in bastonul respectiv, insa daca ii puneai bani, isi ridica mana de pe baston. In rest statea absolut nemiscat, cu exceptia ochilor si rare alte miscari. Si avea in fata o hartie pe care scria ca apare in cartea recordurilor pentru ca a reusit sa stea nemiscat 15 ore jumate.

Noi l-am si filmat (muzica de pe fundal e pur si simplu muzica care se aude pe strada in Lisabona)

Daca reusiti sa gasiti explicatia va rog mult sa mi-o spuneti si mie.


11 thoughts on “Street Artists

 1. In anglia am vazut un film de 2 ore in care un magician demasca toate trick-urile.
  Acesta s-ar putea sa fie ala cu oglinzile. iluzie optica realizata cu oglinzi potizionate sub picioarele lui. Nici fratemiu nu si-o dat seama? el era bun la fizica.
  Eu l-as fi gadilat! :))

 2. Cred ca am vazut si eu filmul respectiv 🙂
  Din cate am inteles (si din linkurile lui Delfinash), se pare ca exista un fel de otel puternic care trece din baston prin maneca si il sustine suspendat pe om in aer.

 3. fenomenul inca nu are o explicatie, dar este real inca de la inceputurile istoriei. Unii cercetatori sunt de parere ca levitatia este rezultatul interactiunii campului biogravitational cu energia radiata de creierul uman.

 4. @Marian Istrate, nu neg ca ar putea exista cu adevarat levitatie, dar tipul asta din Lisabona sigur are alta explicatie 😀 (pe care de altfel am si gasit-o daca citesti un pic printre comentarii).

 5. Anda, ar fi foarte greu ca intregul corp sa ii fie sustinut in aer de un baston de orel, chiar daca i-ar trece fix prin coloana vertebrala darmite prin maneca . Ar trebui sa fie un gimnast de exceptie ca sa stea asa fara sa tremure mai mult de 1 minut
  Cea mai rezonabila explicatie e cea cu oglinzile iar de levitatie nici nu poate fi vorba 😉
  Se putea testa trecand o nuielusa pe sub incaltarile dansului

 6. Of, nu stiu exact cum sa explic… el nu se sprijina pe baston, ci otelul respectiv e ca un fel de ham. Ii merge pe sub haine si ii inconjoara corpul si astfel il tine suspendat. Oglinzi 100% nu erau pentru ca erau oameni care-si treceau mana pe sub el 😀 Deci in aer era sigur.

 7. Ha, ha,foarte draguta explicatia
  Totusi, credca nu e bine sa o plasam in mediul yoghinilor de performanta acolo unde se vorbeste despre dematerializarea materiei si desprinderea de forta gravitationala.
  As plasa-o doar in sfera “magicienilor” . Sau mai nou – a farsorilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered