Sighișoara – Obiective Turistice

Sighișoara – Obiective Turistice

V-am povestit ce am făcut prin Sighișoara timp de o zi, așa că de data aceasta vă povestesc despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat. Această cetate medievală e plină de istorie și prin aceste obiective am mai învățat puțin din ea.

Prima noastră oprire a fost la Biserica din Deal. Am văzut-o de multe ori în exterior, nu m-am gândit niciodată să intru, așa că am avut parte de o surpriză plăcută. Intrarea a fost 5 lei și am avut parte de un ghid care ne-a povestit câteva lucruri foarte interesante despre ea. Am aflat astfel că această biserică fortificată este cel mai important monument din oraș, că este a treia biserică în stil gotic ca mărime din țară (prima fiind la Brașov și a doua la Cluj), că a fost inițial o biserică catolică care apoi s-a transformat într-una protestantă. Înăuntru sunt multe piese valoroase, de la lăzile de lemn (cea mai veche are peste 500 de ani), la statui, altar, orga funcțională de la etaj și frescele de pe pereți. Există și o criptă chiar sub altar, pe care am putut-o vizita.

Mi-a plăcut foarte mult atât prezentarea ghidului cât și turul propriu-zis al bisericii și pot să zic că aceasta a fost vizita mea preferată.

În drum spre lucruri mai serioase, am trecut și pe lângă casa Vlad – Dracul. Care este momentan un restaurant, dar a fost timp de 4 ani casa în care a locuit Vlad Dracul. Poți să o vizitezi dacă vrei pentru 5 lei, dar e doar o cameră amenajată cu nergu și roșu, se pune și o muzică tematică, în care este un om în sicriu, evident un jump-scare. Nu foarte impresionant, înțeleg că e făcut pentru turiștii care își doresc să vadă ceva cu vampiri, dar eu aș fi apreciat mult mai mult ceva real istoric.

 

Următorul obiectiv spre care ne-am îndreptat a fost Turnul Cu Ceas pe care trebuie să-l recunoașteți măcar din poze, un adevărat simbol al cetății Sighișoara. Turnul e superb, nu cred că ceasul e funcțional, dar are figurinele alea drăguțe care reprezintă zilele săptămânii parcă. Din păcate am descoperit cu mare regret că era închis și turnul propriu-zis (unde în mod normal ai voie să urci și să vezi orașul de sus), cât și muzeul de istorie care se afla în el. Asta pentru că erau Rusaliile. Daca ne vom întoarce în Sighișoara, în mod cert asta voi vrea sa vizitez.

Am putut intra în schimb în Turnul Fierarilor, unde am avut parte de o frumoasă galerie de artă contemporană.

Turnul Cizmarilor mi-a plăcut mult, din păcate nu am avut voie să intrăm.

Am mai văzut Turnul Croitorilor (care seamănă ușor la aspect cu cel din Cluj, tot al croitorilor)

Turnul Cojocarilor în care se ținea ceva expoziție de curele din piele, care erau și de vânzare

Turnul Măcelarilor pe care l-am admirat mai de la distanță

Și Zidurile Cetății


8 thoughts on “Sighișoara – Obiective Turistice

  1. Ce mare este Biserica din Deal! Si arata si foarte bine. Chestiile care tin de Dracula nu prea ma pasioneaza. In schimb, turnurile de genul celor vizitate de tine, chiar imi plac. Ele nu sunt legende, sunt realitati care rezista de atatea sute de ani. 

  2. Nu am vizitat niciodata Sighisoara, insa mi-as dori foarte mult sa o fac in viitorul apropiat. Am fost de cateva ori in trecere prin oras, dar prea grabita ca sa opresc. 😀 

  3. Si eu mi-am ales niste turnuri preferate: cel al Cizmarilor si cel al Croitorilor. 😀 Urcatul pana in Turnul cu Ceas a fost extrem de anevoios, dar a meritat. Am nimerit chiar inainte de  apusul soarelui si panoramele au fost fantastice. Din pacate nu am putut sa stau prea mult ca se inchidea. 

    1. Eu din pacate l-am gasit inchis, deci esti o norocoasa. O sa mai incerc sa ma mai opresc in trecere, poate il mai prind si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered