Roma – O ultimă plimbare și Leonardo Da Vinci

Roma – O ultimă plimbare și Leonardo Da Vinci

Am ajuns și la ultimul articol despre city break-ul nostru în Roma din noiembrie. În ultima după-masă am făcut o nouă plimbare pe jos prin centrul vechi, ca să mai revedem Pantheon-ul, Fontana di Trevi și toate străduțele mici fermecătoare și pline de viață într-o însorită zi de sâmbătă.

Ne-am oprit în zona Pantheonului pentru încă o înghețată, respectiv o clătită. De data asta am zis să încercăm un loc nou, unde am ales înghețata profiterol. Nu a fost chiar la fel de bună ca cea din prima zi, așa că am regretat puțin că nu am ales același loc.

Pe străzi era multă lume și multă agitație și la un moment dat am dat peste câțiva fotbaliști și majorete care făceau un mic show, din care am apucat să filmăm și o mică parte. Cred că era un fel de reclamă pentru clubul de fotbal.

 

În afară de înghețată mai există un desert faimos inventat în Italia și acela e tiramisu. Și știam exact unde vreau să-l gust: Pompi. O cofetărie micuță, unde totul e la pachet (nu au deloc mese sau scaune). Tiramisu vine în multe variante, ceea ce mi s-a părut interesant și era pregătit deja în cutiuțe, gata să fie luat la pachet. Marian a ales varianta clasică, eu am mers pe banane și ciocolată. Ne-am găsit o bordură și am gustat din tiramisu proaspăt, evident cel mai bun pe care l-am mâncat până acum. Și cel cu banane și ciocolată a fost incredibil.

Mai departe ne-am îndreptat spre Piazza del Popolo, unde am găsit muzeul Leonardo Da Vinci. Aveam și aici reducere cu Roma Pass și am zis să ne-o folosim. În acest muzeu nu există opere propriu-zise de-ale lui Leonardo, doar reproduceri după picturi și schițe, dar ce e cu adevărat interesant este faptul că au folosit toate schițele sale cu invenții și chiar le-au construit. Poți să interacționezi cu fiecare obiect și să descoperi geniul lui Leonardo îndeaproape. M-a mai impresionat și un filmuleț pe care l-am vizionat la sfârșit, din care am aflat lucruri foarte interesante despre The Last Supper. Aș zice că a fost un muzeu foarte educativ.

Ne-am întors pe jos la cazare și după ce ne-am odihnit puțin picioarele, am ieșit să luăm cina. Aveam pe listă restaurantul La Fiaschetta însă când am ajuns acolo, era închis. Localul de lângă, Osteria Dei Cappellari, părea ok, așa că am intrat. Era gol, dar într-un fel asta a fost ok, pentru că servirea a fost total concentrată asupra noastră și foarte amabilă.

Ba chiar am primit din partea casei aperitivul, un fel de zucchini pane.

Marian și-a comandat apoi un al doilea aperitiv, pentru că a vrut sa guste anghinarea din nou. A fost bună și de data asta, poate nu chiar la fel ca prima dată.

Pentru felul principal eu am ales paste negre (din cerneală de sepie) și sepie (am vrut să încerc și ceva special ce nu pot găsi în Cluj), iar Marian a mers pe lasagna cu fructe de mare. Mâncarea a fost bună, n-aș zice neapărat că a fost super spectaculoasă, dar decentă și nu foarte scumpă.

După masă am mai făcut o plimbare pe jos și pentru că era sâmbătă seara am încercat să găsim și un bar, însă totul părea plin. Ne-am întors din nou la Scholar's, dar chiar și după ce am dat două-trei ture prin local, tot n-am găsit două scaune libere, nici la bar și nici la mese.

Așa că ne-am întors la Alice pentru câteva pizza mici (eu n-am prea mâncat că nu mai mi-era foame), ne-am luat la revedere de la oraș și ne-am dus la culcare, pentru că a doua zi aveam autobuzul spre aeroport la ora 5.


3 thoughts on “Roma – O ultimă plimbare și Leonardo Da Vinci

  1. Vai cum arata pastele alea negre! E prima data cand citesc despre ele. Cat a costat portia de sepie? Da, asta da experienta culinara inedita. Cel putin din punctul meu de vedere.

    Si tiramisu arata bine de tot. Mi-ar placea sa ajung anul asta la Roma. 🙂  Vaticanul merita vizitat. 🙂

    1. Nu stiu daca m-am exprimat bine in articol, sunt paste cu sepie (nu e sepie separat). Nu mai tin minte sigur cat au fost, dar parca 12 euro daca nu ma insel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered