Road trip

Road trip

Imi place mult sa calatoresc, din fericire asta e o pasiune comuna pe care o impartasesc cu sotul meu. De la primele intalniri ne-am propus sa ajungem impreuna in Thailanda (si inca n-am renuntat la visul asta, dar intai am vrea sa vedem cat mai mult din Europa). Insa acum e vorba despre un alt fel de calatorii: road trips (nu stiu ce traducere ar fi potrivita in romana).

Ma refer la acele excursii cu masina, care iti ofera o oarecare libertate de miscare, nu te obliga la a respecta un program anume si, cel mai important, poti sa opresti oriunde pe drum si sa vezi mai multe lucruri decat simpla destinatie. Cel mai epic "road trip" pana in prezent l-am facut in 2009. Ne-am urcat 5 in masina (eu, ai mei, fratele si cumnata mea) si am pornit 5 zile prin nordul Moldovei, fara nici un plan real, fara nici o cazare rezervata dinainte. Stiam doar ca vrem sa vizitam manastirile, pentru ca niciunul nu mai vazuseram acea parte a Romaniei (de fapt fratele meu o vazuse cand era mic, dar nu se pune). Cum spuneam, a fost epic, am o multime de amintiri si fotografii superbe… si credeti-ma, Romania chiar poate fi frumoasa. Cred ca exista un anume farmec in spontaneitate.

Dar cum ziceam, eu consider "road trip" cam orice excursie de asta pe care o faci cu masina. In aceeasi formatie am fost in 2007 la mare, dar pana sa ajungem acolo am vizitat cred ca jumate de tara, iar inapoi am venit pe alta ruta, ca sa vizitam si cealalta jumatate. Abia astept acum sa ne luam o masina si pentru noua noastra familie, sper ca in curand, ca sa putem sa preluam si noi obiceiul asta. Sanatos zic eu.

Intre timp o sa ne multumim cu niste weekenduri prin tara vara asta. Tot pe principiul de "road trip" ( cu binevoitorii ce vor conduce, bineinteles). Si incepem chiar cu acest sfarsit de saptamana, cand vom merge pana in Campulung Muscel (cu ocazia unei nunti, dar noi o luam ca o scurta excursie). Pentru mine e prima data acolo, prin Arges am mai fost, in localitate nu. Desi am inteles ca o sa avem acces wi-fi la pensiunea unde vom sta, nu cred ca voi reusi sa postez ceva pe blog de acolo, prin urmare "ne mai povestim" luni. Sa aveti un weekend placut!

 


2 thoughts on “Road trip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered