Restaurant Diplomat

Restaurant Diplomat

Chiar dacă nu am mai scris despre date night-uri demult, noi am continuat să le ținem. Nu doar atât, dar am din ce în ce mai multe liste cu baruri, cofetării și restaurante din toată lumea pe care plănuiesc să le vizitez când ajung acolo. Mi se pare destul de important ca un local să fie bine pus la punct din toate punctele de vedere. Să aibă un meniu bine construit, mâncare/băutură foarte bună (aș adăuga și aspectuoasă, dar totuși, gustul și aromele primează), servire impecabilă și atmosferă potrivită. Și nici măcar nu e de ajuns să ai toate astea, trebuie să se potrivească între ele ca niște piese de puzzle.

 În Cluj sunt destul de puține localuri pe care să nu le fi încercat încă, dar în lume mai am destule. De fapt, chiar și în țară. Unul dintre localurile de pe lista mea este restaurantul Diplomat Club din București. Motivele țin de cele ce v-am povestit mai sus, însă și de puțină istorie, care are loc într-una dintre cele mai fascinante perioade ale României. În acest loc au fost puse în 1922 bazele Country Cluj Băneasa, cu 143 membri fondatori, printre care și principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, A.D. Ghica sau Barbu Știrbey. Bineînțeles, noul Diplomat e modernizat, însă a păstrat totuși ceva din farmecul atmosferei de atunci.

Pozele cu decorul arată bine, atât în interior cât și terasa, ca să nu mai zic de setting, întotdeauna mi s-a părut că mănânci mai cu spor într-un loc plin de verdeață. Însă am căutat în mod special poze cu mâncarea, și poate are vreo legătură faptul că scriu acest articol într-un moment de foame maximă, dar sincer mi-a trezit interesul. Și nu doar pentru că porțiile arată bine în farfurie (apropo de asta, am citit tot felul de comentarii pe foursquare sau tripadvisor în care oamenii comentau pe seama faptului că porțiile sunt mici. Din punctul meu de vedere acesta nu-i neapărat un minus. Eu mănânc în general destul de puțin – mă satur foarte repede – și mă simt vinovată când trebuie să las mâncare în farfurie), dar mai ales pentru că am văzut imagini cu pești și alte creaturi marine destul de proaspete la ei în bucătărie. Ceea ce din punctul meu de vedere e destul de important, adică simți diferența între un file de peste care a fost înghețat înainte sau unul proaspăt.

Îmi place că e mâncare italiană bazată mai mult pe fructe de mare decât pe pizza și paste. Nu că aș avea ceva împotrivă la pizza și paste, dar alea-s plăceri după care mă simt destul de vinovată. Așa că da, prefer mâncare foarte bună și ușoară. Bineînțeles, toate acestea sunt pentru mine concluzii trase din niște poze, am văzut niște combinații tare interesante și sunt foarte curioasă cum se complementează anumite ingrediente între ele, cât de bine sunt gătite anumite produse, dacă ți se topesc în gură și îți cântă o simfonie a simțurilor sau nu.

Ideea e că l-aș încerca. Am fost de puține ori în București până acum (mai exact de două) și n-am prea avut timp de nici un fel de explorare, dar poate într-un road trip viitor voi ajunge, și sigur îmi voi pune localul acesta pe listă. Sper să se ridice la nivelul așteptărilor.

 

(P.S. Toate pozele din acest articol sunt luate de pe pagina lor oficială de Facebook).


3 thoughts on “Restaurant Diplomat

  1. Mai, arata destul de dragut, nu stiam de el desi locuiesc f aproape de Baneasa. Dar eu prefer restaurantele din centrul orasului ca dupa masa sa mergem in club ceva.
    Iar cand mananc in Baneasa, aleg Ikea 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered