Răsfăţuri de vacanţă

Răsfăţuri de vacanţă

Pentru că vacanţa noastră din septembrie în Turcia a avut ca scop principal relaxarea totală, am decis să profităm de opţiunile resortului nostru şi să ne răsfăţăm un pic. Şi am făcut asta cu o şedinţă la spa şi un "date night" la unul din restaurantele lor a la carte.

Spa-ul turcesc e unul cu tradiţie şi chiar merită să fie încercat. Deşi am primit din partea hotelului câte o şedinţă de masaj de 20 de minute, am hotărât să o "trade-uim" pentru o reducere la pachetul complet. E recomandat ca acest tratament să fie făcut la începutul vacanţei, din două motive: se foloseşte un scrub, care v-ar putea lua un pic din bronz şi pentru că după acest tratament pielea voastră nu se va mai arde la soare (aşa de tare), se va bronza frumos, iar bronzul se va menţine mai mult timp. Metodă testată, care a dat rezultatele promise.

Aşadar, în ziua a doua, intrăm la spa. În mod normal trebuie să îţi faci programare cu ceva timp înainte, dar noi am avut noroc şi cineva îşi anulase programarea din acea zi, deci am prins un loc liber la ora 18. Într-o zonă ceva mai retrasă a hotelului, spa-ul părea un loc liniştit. Evident că nu mi-am luat aparatul foto cu mine, am găsit însă o poză la ei pe site, care pare destul de aproape de adevăr, mai puţin lumânările. Însă lumină difuză şi linişte completă tot era.

Partea frumoasă e că ne-au lăsat să urmăm tot programul împreună. Întâi a fost un fel de saună, unde ne-au dus într-o cameră plină de marmură, ne-au aşezat întinşi pe două bucăţi mari de marmură, ca nişte paturi. A durat cam 10-15 minute. Deja începeam să ne plictisim un pic, cu toate că n-a fost aşa rău cum mă aşteptam (mie de obicei mi se face rău de la aburi, dar aici nu existau aburii concreţi, doar transpiram).

Apoi au un intrat un el şi o ea, veseli şi vorbăreţi, dar vorbind mai mult unul cu altul, pentru că nu stăteau excelent cu engleza, deşi ne-au mai întrebat două-trei lucruri. Au luat nişte vase cu apă călduţă şi ne-au udat din cap până în picioare. Apoi a urmat partea de scrub de care vă ziceam mai sus, care s-a făcut cu nişte mănuşi speciale. Însă cred că partea preferată a tuturor sunt balonaşele de săpun. Pur procesul prin care se obţin e fascinant şi mi-ar fi greu să vă povestesc. Ideea e ca te acoperă pur şi simplu în balonaşe mici mici de săpun, într-un strat cam de vreo 10cm şi le simţi cum se sparg la tine pe piele, ceea ce oferă o senzaţie foarte plăcută. După aia ne-au clătit bine şi ne-au dus într-o cameră care eu am presupus a fi de relaxare.

O cameră cu lumină foarte difuză (mai difuză decât cea din poza de mai sus), cu mai multe paturi de alea speciale de spa, muzică de meditaţie în surdină. Ne-au dat câte o sticlă de apă şi ne-au lăsat vreo 10 minute pur să simplu să stăm în linişte (noi şi încă trei care urmau acelaşi program). Apoi ne-au dus în camera de masaj, unde se aflau două mese de masaj ca cea din imagine. Masaj pe tot corpul cu ceva ulei, partea cea mai relaxantă. Pe când ne-au dus înapoi în camera de relaxare, eram foarte moleşită. Ne-au pus la final şi o mască de argilă pe faţă (binevenită zic eu având în vedere că ne-au dat cu ulei inclusiv pe faţă şi păr). Când am ieşit era deja ora cinei, deci totul a durat cam 2 ore.

Restaurantul a la carte de care vă ziceam, nu era unul turcesc cum poate v-aţi fi aşteptat, ci italienesc. Teoretic ar mai fi fost unul cu specific internaţional unde era şi ceva mai turcesc, însă noi ne-am trezit destul de târziu şi nu mai era disponibil. Oricum, meniul la cel italian părea mai apetisant.

Mi-a plăcut foarte mult experienţa în sine, şi a fost mai mult ca un date night decât toate celelalte de până atunci. Restaurantul era undeva la etaj, deschis ca o terasă, iar de la masă aveai vedere spre mare. Masa noastră de două persoane era plină de floricele albe şi roz. Ne serveau trei persoane: cel care ne lua comanda, cea care ne umplea paharele şi cel care ne aducea mâncarea.

Odată cu vinul alb ni s-au adus şi aperitivele, un platoaş micuţ cu o pizza mică mică cât o palmă de-a mea (poate chiar mai mică) împărţită în 4, două bruschete, şi un sos negru care semăna mai degraba a caviar, cu usturoi şi nu ştiu ce altceva, dar era delicios. Încă la punctul acesta nu mă dezmeticisem complet şi am uitat să fac poze.

Apoi a urmat supa minestrone, peste care eu am sărit (meniul complet era compus din 6 feluri de mâncare şi ştiam că n-aveam să fac faţă).

Apoi a urmat salata iceberg, o minunăţie. Bucăţica de carne era foarte foarte condimentată şi picantă, însă cu salata se completa perfect. Probabil felul acesta mi-a şi picat cel mai bine, având în vedere că mi-era un pic foame când am ajuns la el.

Apoi a urmat ceea ce noi am numi fel principal, dar din punctul lor de vedere eram încă la aperitive. De data asta am ales diferit. Marian un risotto cu sos de ciuperci (despre care a spus ca a fost foarte bun, dar cam greu), iar eu nişte penne cu gorgonzola care mi-au cam pus capac (poza mea n-a ieşit foarte clară, probabil de la vin).

La felul principal am fi putut alege un steak de vită sau un piept de pui cu sos de porcini, dar amandoi am mers pe somon, ni s-a părut mai uşor. După porţiile mici de la aperitive ne-am aşteptat şi aici la ceva asemănător, mare ne-a fost surpriza când ne-a întâmpinat o porţie imensă de somon la cuptor cu un fel de salata de spanac cu ceva brânzeturi, orez şi lămâie, minunate la gust, gătite perfect. Eu eram atât de sătulă că am mâncat aproape forţat o parte foarte mică din somon. Cu siguranţă însă, împreună cu sosul de la început, că acesta a fost highlightul cinei.

Iar la final, desertul. Din nou, trei alegeri. Una dintre ele era ceva chestie cu cafea, la care am zis amândoi pas, dar ulterior văzând-o la alte mese, pot zice că arăta cel mai bine. Marian şi-a comandat un tiramisu, care a fost dulce, dar bun, iar eu mi-am luat parfait de căpşuni cu sos de caramel, pe care l-am aşteptat cu nerăbdare încă de când ne-am făcut rezervarea la restaurant cu o zi înainte şi de care am fost cel mai dezamăgită. Era acelaşi gen de prăjitură din mousse care se găsea mai tot timpul la restaurantul principal al hotelului unde mâncam zilnic.

Şi cam acestea au fost cele două răsfeţuri principale în acest concediu. Voi ce astfel de răsfăţ preferaţi în vacanţe, cum vă relaxaţi, ce extravaganţe vă permiteţi?

 


2 thoughts on “Răsfăţuri de vacanţă

  1. Mi-au placut ambele rasfaturi descrise. Unul mai mult ca altul. :)) 😀 Ce portii frumos prezentate. Si atat de micute… De acel gen de spa nu am beneficiat niciodata. Si in general nu prea am parte de extravagante in vacante… Nu ca nu mi-ar placea. Poate daca voi merge vreodata la ultra all-inclusive. 😀

    1. Eu extravagante culinare incerc si acasa, nu neaparat in vacante 🙂 La spa recunsc ca am fost pentru prima data. In cazul meu depinde si unde anume merg, incerc sa aleg ceva cat mai specific locului respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered