Raiul din Tivat

Raiul din Tivat

Când am început să-mi organizez vacanța cu două-trei luni înainte, am citit lucruri frumoase despre Tivat și mi-am rezervat acolo o cazare. Apoi cu zece zile înainte mi-am anulat-o, pentru că am auzit că nu ar fi plaje. După vizita din Kotor, ne-am gândit să ne oprim totuși și în Tivat puțin, pentru că e aproape, să vedem ce am pierdut.

Ei bine, am ajuns aici și am crezut că am nimerit în rai. Comparativ cu iadul din Sutomore cel puțin. Aici era liniște, curat, civilizat.

Am fost curioasă totuși să văd și care e faza cu plaja, așa că ne-am îndreptat spre acolo. Știam că Tivat e un mare port și e mai înconjurat de munți, ca și Kotor (fac parte din același golf), din cauza asta avea oarecum sens în capul meu să nu existe plaje. Era totuși ceva amenajat și pentru cei care doreau să facă baie. Nu chiar o plajă cu nisip ca în Sutomore, dar erau multe șezlonguri, în unele zone intrare cu pietricele, în altele erau amenajate scări.

Recunosc că ne-a fost un pic ciudă că nu am rămas la planul inițial de a ne caza aici. Ne-am consolat cu gândul că sigur era mai rece și adâncă apa decât în Sutomore (și parcă și strugurii-s mai acrii când nu ajungi la ei 😀 ).

Până una-alta ne-am gândit să și mâncăm aici. Pentru că am crezut atâta timp că vom fi cazați în stațiune, mă informasem destul de bine asupra restaurantelor din zonă. Așa că am ales să ne oprim la Konoba Bacchus, un local care pare a fi mai mult pentru localnici decât pentru turiști. E un loc simpatic, cu o terasă drăguță, cu o vie de kiwi deasupra, ceea ce a fost complet surprinzător pentru mine, nu știam că așa crește kiwi.

În meniu aveau pește și fructe de mare proaspete și la prețuri super bune, așa că ne-am făcut toate poftele. Am început cu un pateu de pește, apoi am împărțit o farfurie de midii (650g au fost doar 6 euro!)

La felul principal Marian și-a luat o poție de sepie la grill cu ceva legume de care nu am mai auzit până acum, dar erau bune la gust:

Și eu m-am băgat la o porție de gnocchi cu creveți, care a fost absolut delicioasă:

Parcă Marian a luat și ceva desert, niște clătite dacă nu mă înșel. Mâncarea a fost foarte foarte bună și foarte ieftină și clar dacă am fi stat mai aproape am fi venit aici în fiecare seară. Servirea a fost destul de înceată ce-i drept (deși ospătarul era simpatic), am așteptat ceva după mâncare, dar sincer nu regret deloc, a meritat.

Ne-a plăcut foarte mult în Tivat și dacă ne mai întoarcem vreodată în Muntenegru cred că aici vom vrea să stăm.


2 thoughts on “Raiul din Tivat

  1. Faleza flancata de palmieri ma trimite cu gandul la unul din orasele mele de suflet, Trogir. E preferatul meu din Croatia si din tot ce am vizitat pana in prezent. Mi-ar placea sa ajung in Tivat, iar preparatele din imagini arata intr-un mare fel! 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered