Proba Serialelor – Început de 2016

Proba Serialelor – Început de 2016

Înainte să vă povestesc despre ce am văzut în ultima vreme, m-am gândit să fac un mic disclaimer pentru cei care citesc pentru prima dată seria aceasta. Mă uit la foarte multe seriale. În ultima parioadă aș zice că încep multe seriale, pentru că pe majoritatea nu prea apuc să le mai termin. Pentru a păstra totuși integritatea ideii de "probă" pe care o vedeți în titlu, m-am gândit să vă povestesc totuși și despre acele seriale care nu mi-au plăcut și am hotărât să nu le mai urmăresc. Așadar, nu tot ceea ce o să vedeți în continuare sunt recomandări, ci doar un mic review.

Majoritatea le-am început din toamnă, chiar dacă scriu despre ele doar acum, în mod normal aștept să se strângă câteva până fac de un articol. Probabil următorul va fi la primăvară, când vine noul val. Ordinea în care vi le prezint este ordinea cronologică în care le-am vizionat.

Limitless

Chiar dacă nu urmăriți serialul, este posibil să fi văzut filmul cu același nume. În film, personajul principal, Eddie Morra, era jucat de Bradley Cooper, și lua un drog ce îi oferea posibilitatea de a-și folosi întreaga capacitate a creierului. În serial același lucru se întâmplă și cu Brian, iar Eddie Morra, jucat de același Bradley Cooper (ca personaj secundar) e acum un senator, care în momentul în care vă povestesc lucrurile acestea nu știu sigur încă dacă e personaj pozitiv sau negativ. Ideea e că Brian lucrează cu FBI-ul și rezolvă tot felul de cazuri ciudate. Bonus: doi actori din Dexter.  La început am crezut că e serialul tipic cu un tip ciudat și diferit care rezolvă cazuri, însă pe parcurs s-a transformat în ceva mai interesant și mai intens. Momentan îmi place, sper să se mențină.

Life In Pieces

Un sitcom care pare foarte promițător, eu îi dau viață lungă. Momentan e unul dintre serialele la care ne uităm prima dată, imediat ce apare. Îmi place că e amuzant și oarecum diferit, nu îl pot compara cu ceva asemănător. Fiecare episod are patru părți, iar în fiecare parte personajul central este un alt cuplu/familie (au fost și copiii personaje principale în anumite episoade): cuplul nou, tineri căsătoriți și proaspăt părinți, cuplul mai vechi cu copii adolescenți și cuplul în vârstă. Toți împreună fac o mare familie. Îmi place și că pe parcursul serialului îi putem vedea evoluând. Vi-l recomand.

Heroes Reborn

Am fost un fan al serialului original Heroes, așa că m-am bucurat să văd o continuare a poveștii. Ca majoritatea serialelor, în cel original primul sezon a fost extraordinar, iar apoi a început să scadă în calitate. Am sperat că această nouă mini-serie să îl aducă din nou la standardele care era odată. Am văzut doar primul episod (sau mă rog, primele două, e un episod dublu) și am fost ușor dezamăgită, mi-a fost destul de greu să urmăresc povestea. Știu că pe parcursul episoadelor următoare vor apărea câteva dintre personajele vechi, ceea ce mă face să vreau să-i mai dau o șansă, dar vă zic sincer că nu prea sunt entuziasmată. Pentru că e o mini-serie, nu cred că va mai fi un al doilea sezon, dar nu-s foarte supărată din cauza asta.

Supergirl

Am văzut trailerul de prin vară, așa că am așteptat destul de mult serialul. Însă cum se întâmplă și cu multe filme, cele mai faine faze au fost în trailer. N-am fost niciodată un mare fan Superman (e un pic plictisitor), așa că nu știu de ce m-am gândit că versiunea lui feminină ar fi mai interesantă. Dacă vă plac serialele cu supereroi s-ar putea să fie pe placul vostru, însă eu m-am plictisit atât de tare de ele că am renunțat la toate (inclusiv The Flash sau Gotham). Din Supergirl am văzut două episoade în care nu s-a întâmplat nimic interesant, așa că am renunțat.

Quantico

Acesta s-ar putea să fie preferatul meu de pe lista asta. Cu toate că din câte am înțeles nu toată lumea îmi împărtășește părerea. Dacă ar fi să îl compar cu ceva, l-aș compara cu How To Get Away With Murder. Îmi plac serialele care mă țin cu sufletul la gură în fiecare secundă și nu pot ghici ce o să se întâmple mai departe. Pe scurt, Alex e un agent FBI căreia i s-a înscenat un atac terorist. În timp ce e cea mai căutată persoană de pe lista FBI-ului, ea încearcă să descopere adevăratul terorist cu ajutorul foștilor ei colegi de la Quantico (un fel de școala FBI), care de altfel sunt toți suspecți. Acțiunea se petrece pe două planuri temporale, prezentul și perioada Quantico. Următoarele 11 episoade (a doua parte a primului sezon) încep în martie.

Grandfathered

Să trecem la ceva mai light. Mă uit mai ușor la sitcomuri pentru că sunt mai scurte și mai ușor de vizionat, sunt amuzante și nu mă plictisesc la fel de repede ca serialele serioase. În Granfathered rolul principal îl joacă John Stamos, probabil cel mai vechi actor de sitcomuri pe care-l țin eu minte (Full House anyone?). El joacă rolul lui Jimmy, un patron de restaurant foarte șarmant, tipul burlacului care a ajuns deja la o vârstă, dar care nu poate renunța la stilul său de viață. Când brusc se trezește la ușă cu un fiu adult de care nu știa și fetița acestuia, deci practic în câteva minute a devenit tată și bunic. Nu e chiar în topul celor mai bune sitcomuri pe care le-am văzut vreodată, dar e plăcut și amuzant.

The Grinder

Un alt sitcom pe care îl cam asociez cu cel dinainte pentru că apar deodată. În acesta este vorba despre doi frați, unul actor faimos pentru rolul său din The Grinder, o dramă cu avocați, proaspăt retras și al doilea un avocat real, dar în rest un tip absolut normal cu familie și o mică firmă de avocatură, unde de voie, de nevoie, trebuie să lucreze cu fratele său. Ce îmi place cel mai mult la serial e modul în care ridiculizează melodramatismul. E drăguț.

Casual

E un fel de comedie, dar e genul acela de comedie mai neagră pe care nu o înțelege chiar toată lumea. Mai mult genul de serial la care m-aș aștepta să fie produs de HBO. Este vorba despre o tipă proaspăt divorțată care se mută împreună cu fiica sa adolescentă în casa fratelui său. Toți trei sunt foarte deschiși în privința vieții lor sexuale și caută relații… casual. Eu m-am uitat la tot serialul în stil maraton și mi-a plăcut foarte mult, și chiar dacă am zis că nu toată lumea l-ar înțelege, a fost nominalizat la Globurile De Aur, deci a înțeles cine a trebuit.

The Man In The High Castle

După ce am văzut premisa acestui serial, m-am gândit că are potențialul de a deveni unul epic, iar nota de pe IMDB a ajutat să mă convingă, așa că m-am uitat la primul episod. Este vorba despre o istorie alternativă, în care naziștii au câștigat al doilea război mondial și împreună cu japonezii conduc SUA. Este inspirat dintr-un roman, și dacă Game Of Thrones ne-a învățat ceva, este că o astfel de formulă are toate șansele să fie câștigătoare. Nu știu ce să vă spun despre primul episod… am cam adormit la el, undeva pe la jumătatea poveștii. N-a fost prost, dar pur și simplu nu a reușit să mă mențină interesată. Așa că nu m-am uitat în continuare (și nici nu prea am de gând).

Jessica Jones

Un alt serial cu un personaj Marvel, de data asta unul mai întunecat. Jessic Jones e o tipă cu o forță fizică supranaturală, care în viața de zi cu zi e detectiv particular și e în căutarea unui superom care are puterea de a controla oamenii cu mintea. M-am uitat la primele 5 episoade și mi-a plăcut cât de cât, se întâmplă chestii interesante în el. Dar când soțul meu a zis că el nu mai vrea să se uite, a trebuit să iau decizia dacă e destul de bun să mă uit singură la el. Răspunsul a fost nu, așa că am renunțat și cu asta ultimul meu serial cu supereroi.

Master Of None

Mi-am dorit foarte mult să-mi placă Master of None, în mod special pentru Aziz Ansari. I-am citit cartea Modern Romance de curând (sau mai bine zis am ascultat audio-book-ul), care a câștigat și premiul Readers' Choice pe Goodreads în categoria Non Fiction, mi-a plăcut și mi-aș fi dorit să îmi placă și serialul, să pot găsi o conexiune cu personajul, să găsesc în el genul de umor pe care l-am găsit în carte. Din păcate însă nu am reușit să găsesc în primul episod ceva ce să mă facă să-mi doresc să-l vizionez mai departe, așa că am renunțat și la el.

 

În afară de acestea am mai văzut și Truth Be Told care mi-a plăcut, dar din păcate a fost anulat după primul sezon.


4 thoughts on “Proba Serialelor – Început de 2016

  1. Momentan nu am decat un serial pe care-l urmaresc constant(adica zilnic) si e pe terminate. Nu sa fiu daramata, e serialul meu preferat ever.

    Vizionate placuta, Anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered