Prima traditie

Prima traditie

Cum in fiecare an 1 mai pica de ziua mea, nu e chiar o zi de nastere pe care sa o pot ignora. Probabil ma pot intelege cei care au ziua de nastere de Revelion: pur si simplu nu poti sa zici "anul asta imi ignor ziua si stau acasa". In ultimii ani am fost la padure, la munte, intr-un an parca am fost in club, de astea. Anul asta insa a fost un moment oarecum inoportun pentru astfel de activitati, din cauza celorlalte evenimente apropiate (cununia civila si nunta).

Asa ca proaspatul meu sot s-a gandit sa ma scoata din casa, sa ma plimbe prin baruri si terase, insa cel mai important moment al zilei urma sa fie cina. Da, o clasica cina romantica in doi la un restaurant. Eu, gurmanda din fire si deschisa la noi delicii culinare (si oricum neavand chef sa gatesc fix de ziua mea), am fost extrem de entuziasmata de ideea asta. De fapt atat de entuziasmata incat am declarat-o prima traditie in noua noastra familie: sa ne facem timp in fiecare inceput de luna pentru o cina intr-un loc nou. Si cum noi suntem amandoi destul de critici si chitibusari in domeniul asta, de ce sa nu criticam online, pe blog?

Alegerea localului nu a fost deloc usoara, dar am zis ca de data asta ramanem la Marty, un fel de "safe choice". Ce-mi place mie cel mai mult la Marty e meniul lor de specialitati. Au ei de obicei un meniu de specialitati tematic pentru o perioada scurta. In alti ani am prins meniul brazilian, cubanez, chiar niste paste thailandeze cu curry bestiale, adica niste preparate mai deosebite, pe care nu le mananci in fiecare zi. Si sincera sa fiu, eu asta caut cand mananc in oras. Pentru ca clasicul piept de pui la gratar cu cartofi prajiti mi-l pot face si singura acasa. Ultima oara fusesem in Marty Society de 8 martie (am scos-o pe mama in oras) si am fost putin dezamagita de faptul ca nu aveau un meniu de specialitati. Am sperat ca intre timp au introdus unul.

De data asta am mers la Marty Boulevard si intr-adevar au avut un astfel de meniu, ceva cu specialitati americane. M-am uitat putin peste el, insa nu mi-a prea suras nimic, asa ca am ramas la meniul clasic. Eu m-am decis la un chicken parmesan si un pahar de vin rosu, iar Marian a ales piept de pui cu cartofi hasbrown si sos de ciuperci.

Sa incep cu servirea: am fost destul de placut impresionati de domnisoara (sau doamna, cine stie) care ne-a luat comanda, a fost draguta, ne-a intrebat daca ne deranjeaza aerul conditionat, ne-a facut recomandari etc. Nu am asteptat prea mult nici sa ne ia comanda, nici sa ne aduca mancarea sau nota, in concluzie, am fost multumiti.

Mancarea a fost buna. Din portia lui Marian eu am apucat sa gust putin cartofii si sosul de ciuperci (mi-au placut) pentru ca restul a disparut repede, semn ca i-a placut. Chicken parmesan-ul meu a fost foarte bun, o combinatie de piept de pui cu parmesan deasupra, tagliatelli verdi si un sos de rosii intre. Fierbinte ce-i drept, dar delicios. Mi-au mai placut paharele in care ne-au servit bauturile si temperatura lor, care a fost cea corecta.

Pentru desert i-am recomandat lui Marian sa incerce un vechi preferat de-al meu, Chocolate Lava si Parfait de lime cu ghimbir. Este un fel de sufleu de ciocolata (fierbinte inauntru si putin spre lichid), iar parfait-ul e un fel de inghetata un pic mai solida, foarte rece si fresh. Cele doua se completeaza perfect, un fel de opuse care se atrag. Eu am tinut sa incerc una din noile cheesecake-uri si l-am ales pe cel cu Key Lime. Dupa cum puteti observa, noua chiar ne place lime-ul.

Pot sa spun ca a fost o cina reusita si ca restaurantele Marty raman pe lista noastra de "revizitat".


7 thoughts on “Prima traditie

  1. Ti-a placut temperatura paharelor? Really Anda, really? 😀 😀

    Oricum, super tare si traditia pe care ati inceput-o si criticatul restaurantelor pe blog. Asa cand ies in oras, ma duc la sigur 😉

  2. Draga Anda, ce surpriza placuta ne-ai facut cu articolul si cu cele scrise în el 🙂 Ne bucuram ca ti-a placut la noi si speram sa mai avem surprize placute de fiecare data.

    Daca te mai putem ajuta cu ceva nu ezita sa ne contactezi 🙂 si… La multi ani cu întârziere! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered