Palma De Mallorca

Palma De Mallorca

Nu poți să mergi în Mallorca și să nu vizitezi Palma de Mallorca, nu? Așa ne-am gândit și noi, așa că ne-am trezit de dimineață și am pornit la drum. Fără nici un plan, fără nici o cercetare în prealabil, pentru că ar fi trebuit să ne întâlnim cu cineva acolo. Însă întâlnirea respectivă n-a mai avut loc, așa că am ieșit din autobuz, ne-am uitat în jur și ne-am întrebat "Și acum ce facem?"

Singurul obiectiv despre care știam era catedrala, așa că am pornit în căutarea ei. Pe stradă nici un indicator, adică erau pentru Burger King, dar nu pentru catedrală sau alt obiectiv turistic. Până la urmă am luat-o la întâmplare pe o străduță și ne-am oprit pe o terasă cu Wi-fi (lucru destul de dificil de găsit în Mallorca). Nu știu ce făceau oamenii în era în care nu existau Google Maps și Tripadvisor, din fericire pentru noi am putut să ne folosim de ele. Astfel am găsit drumul către catedrală și mi-am notat mental alte câteva obiective care ar fi meritat vizitate.

 

 Nu am putut să nu compar vacanța asta cu cea din Portugalia, așa că pot spune că Palma e mai mare decât Funchal, dar mai mică decât Lisabona. Ceea ce pe hartă îmi arăta că ar fi centrul, era un fel de piață deschisă, dar oarecum mică, deloc la ce mă așteptam să văd ca centrul unui oraș măricel.

Am ajuns până la urmă la catedrala, La Seu cum se mai numește, la care a contribuit și Gaudi. Este absolut spectaculoasă, îți taie răsuflarea. Una din acele lucruri pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață. Eu mă bucur foarte mult că am bifat-o pe lista mea, chiar e grandioasă.

 

 

Imediat lângă catedrală am găsit și un info turist de unde am putut face rost de o hartă, pe care apăreau toate obiectivele care mă interesau. Chiar lângă La Seu este palatul Almuniada. Din păcate aici nu ne-au lăsat să facem poze în interior, doar în curtea exterioară. Castelul a fost construit în 1229 pentru regele Jaime I și trebuie să spun că din toate castelele pe care le-am văzut până acum, și au fost câteva, acesta este cel mai bine păstrat castel atât de vechi. Am fost surprinsă cât de multă mobilă au reușit să conserve, având în vedere că totul se petrecea în epoca medievală. Era ca și cum ai păși undeva în istorie.

Un coleg mi-a spus că pentru Palma de Mallorca am nevoie de două zile și mi-am dat seama că are dreptate când am realizat că mai avem timp de un singur obiectiv, altfel am fi ratat autobuzul. Așa că l-am ales pe cel mai apropiat și anume Pueblo Espanol. Acesta este un muzeu al arhitecturii și arată ca un pic orășel care încapsulează cele mai reprezentative stiluri de arhitectură ale Spaniei. Este prima dată când vizitez ceva asemănător, mi s-a părut impresionant și unic. Ne-am plimbat prin labirintul acestui orășel, am văzut o mulțime de construcții fascinante, iar preferatele mele au fost Patio de Los Arrayanes, Palacio de la Disputacion și Plaza de Santa Maria.

 

Drumul înapoi până la autobuz a fost pe fast forward, era o căldură înăbușitoare și mă dureau picioarele îngrozitor, dar am reușit să facem tot drumul înapoi pe care îl parcursesem în 5 ore în doar 40 de minute, bineînțeles în mers alert. Mai erau câteva obiective pe care mi-ar fi plăcut să le văd, castelul Bellver de exemplu, dar mă bucur că tot ceea ce am văzut a fost minunat oricum.


4 thoughts on “Palma De Mallorca

 1. Eu ador stilul maur, parca am vazut si ceva contructii in acest stil in imaginile tale. Sau ma insel? Foarte frumoasa e Palma de Mallorca, ca intreaga Spanie de altfel. Nu degeaba am ales-o ca tara favorita. 😀
  Pueblo Espanol e incantator. Daca m-ai lasa acolo as face mii de fotografii non stop. :))

  1. Posibil sa fie, nu ma pricep chiar asa bine la arhitectura :))
   Cred ca ai reusi sa faci niste fotografii minunate la Pueblo Espanol, e chiar ceva deosebit.

 2. Sunt super faine fotografiile! Un loc care cu siguranta merita vizitat. Chiar va admir pe tine si pe Marian ca mereu va mobilizati si va petreceti concediile in afara tarii! 🙂 Sunteti in acest sens o sursa de inspiratie pentru mine si speram ca la anul sa ne mobilizam si noi si sa ajungem macar in Grecia unde ne propusesem si anul asta dar din pacate n-a mai fost sa fie.

  1. Pentru mine e destul de important sa investesc in experiente, nu in lucruri. Si cum in general nu sunt adepta sporturilor extreme sau a party-urilor hardcore, calatoriile sunt experientele care ma fac sa simt ca traiesc 🙂 Asa ca prefer sa prioritizez vacantele in fata altor cheltuileli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered