Oradea

Oradea

Nu e prima dată când am ajuns în Oradea, dar e prima dată când o vizitez. Am mai trecut odată prin oraș, acum vreo 5 ani, însă am stat atunci prea puțin ca să văd ceva, plus că eram acolo în interes profesional. De data aceasta însă am pornit de dimineață din Cluj într-o frumoasă zi de sâmbătă cu intenția de a vedea Oradea pentru o zi întreagă.

Ne-am cazat la Casa Mignon, pe care am gasit-o pe booking. Plecarea asta a fost una destul de spontană, am căutat cazare abia cu câteva zile înainte, așa că nu mai erau disponibile prea multe opțiuni. Am vrut o locație cât mai apropiată de centru și parcare inclusă. Casa Mignon a fost cam la 10-15 minute de mers pe jos din centru, deci destul de ok. Mi-a plăcut că a fost curat, în rest camera a fost destul de simpluță, dar am avut tot ce ne-a trebuit, baia a fost super ok, wi-fi bun, este și un restaurant cu terasă la parter, noi n-am mâncat aici, dar am auzit că e ok și mâncarea. Ce nu mi-a plăcut a fost căldura îngrozitoare de după-masă care a durat pe tot parcursul nopții. Aerul în cameră a fost sufocant, mai ales că era abia aprilie. Ce-i drept, exista un aparat de aer condiționat, dar n-am primit telecomanda la el (probabil din considerentul că era încă primăvară). Și al doilea lucru care nu mi-a plăcut a fost perna prea mică, ok pentru dormit, dar nu prea puteai să te uiți la TV sau să stai pe net (până la urmă mi-am pus plapuma sub cap, că oricum era prea cald să mă învelesc). Ah, și la TV singurul program care mergea ok era Paprika și desenele animate.

Primul lucru pe care am vrut să-l facem în Oradea a fost să mergem să mâncăm, așa că am apelat la un prieten orădean de-al lui Marian să ne îndrume și așa am ajuns la Rivo. Mi-a plăcut super mult locația, pe malul Crișului, o terasă mare, închisă, mobilier deschis la culoare, atmosferă de vacanță. Era deja amiază, așa că aș zice că a fost un prânz mai degrabă decât un mic dejun. Eu am încercat pastele asiatice cu carne de vită, care au fost foarte bune, cu sos dulce-acrișor și bucățile de carne de vită gătită la perfecție și Marian a încercat cheeseburgerul. Iar la desert eu am avut o prăjitură cu caramel și smochine, fructe, înghețată de vanilie și un sos cald de caramel, iar Marian o tartă de migdale dacă nu mă însel cu ceva sorbet de sfeclă roșie (nu știu dacă am reținut bine denumirile că nu am reușit să le găsesc meniul online să-mi reîmprospătez memoria). Dar oricum, mâncare foarte bună, atmosfera lejeră și nu prea înțepată pentru tipul acesta de local, recomand cu căldură.

Mai departe am continuat cu o plimbare prin centru. Mie îmi place Oradea, e un oraș frumos și cochet, chiar dacă mai mic decât Clujul. Și mi-a plăcut mult și atmosfera, mi s-a părut că e plin de viață. Ne-am plimbat puțin prin Piața Unirii

Apoi ne-am îndreptat către Calea Republicii, însă mi-a plăcut și drumul între și ce-mi place foarte mult la orădeni este faptul că își pun în valoare malul Crișului, mi se pare că ar avea și Clujul ceva de învățat la capitolul acesta.

Pe pietonala de pe Republicii am dat din întâmplare peste Lăptărie, un local despre care am citit de multe ori, așa că am zis să ne oprim la un Aperol Spritz și un Sneakers Milkshake (acesta e al meu, mi s-a părut că nici o băutură nu poate fi mai potrivită într-un local numit Lăptărie). Partea de decor a localului e super. Dar e bine că se denumesc local retro, pentru că așa e și meniul (și nu neapărat într-un sens pozitiv).

Nu știam exact ce mai e de făcut prin Oradea, așa că m-am uitat pe Tripadvisor și ne-am îndreptat către Cetatea Oradea, care părea a fi un obiectiv promițător. Cetatea se află într-un parc, totul e foarte drăguț amenajat… singura problemă e că e mai mult un parc pentru cei ce vor să meargă într-un parc, nu chiar pentru cine vrea să vadă o cetate. A fost destul de puțin de văzut din ea, niște ziduri și cam atât.

Prin acest punct al zilei noastre mie începeau să mi se închidă ochii (un efect secundar al pastilelor de rău de mașină pe care le luasem dimineața), așa că ne-am întors la cazare pentru un binemeritat somn de după-masă. Seara, ne-am pornit din nou să vedem ce are Oradea de oferit dupa ce se întunecă. Pentru că trecuseră niște ore bune de la vizita la Rivo, ne era foame din nou așa că am ales American Grill. Arată puțin ca un fast food și au în meniu produse pe care le-ai găsi într-un fast food, diferența este însă calitatea ingredientelor folosite. Eu am încercat un cheesesteak sandwhich în tortilla și Marian ceva burger și a fost incredibil de bună mâncarea și bonus, după m-am simțit foarte ok (de obicei de la un fast food normal nu mă simt ok deloc). Deci un mareyes pentru American Grill.


În continuare am vrut să ne vizităm un alt prieten orădean care ne-a chemat la Bianco Milano. Un fel de gelaterie cu un mic bar în spate. Asta a însemnat desert și cocktails doi în unu pentru noi :)) Eu am încercat doua din aromele de gelato ale sezonului, Oreo și Fructul Pasiunii și Marian a început cu un Semifreddo, apoi am băut niște cafele și am încheiat cu un cocktail light.

Iar pentru a încheia seara am mers într-un pub, Lord's unde am băut câte un pahar-două de Guinness. Eram destul de obosită când am ajuns aici și n-am mai făcut poze, nu știu exact ce să vă spun despre el, era multă lume și gălăgie, chestii care pe mine mă fac să nu mă simt în largul meu. Muzica mi s-a părut un pic prea tare pentru gusturile mele. În același timp, era arhiplin, deci probabil au clienții lor care preferă acest stil. Guinness-ul a fost ok.

Mi-a plăcut în Oradea, mi se pare că stă foarte bine la capitolul localuri (ar mai fi fost multe opțiuni pe care aș fi vrut să le încerc, rămân pe data viitoare), sper că ne vom reîntoarce cât de curând.


4 thoughts on “Oradea

  1. Am auzit numai lucruri frumoase despre Oradea, arata tare bine din pozele tale, mi-ar placea sa ajung candva pe malurile Crisului Repede. Mi-a ramas gandul la terasa aia… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered