Oceanarium (Lisabona)

Oceanarium (Lisabona)

Cred ca e evident ca nu o sa va povestesc nimic in ordine cronologica, ci mai degraba conform inspiratiei. Unul dintre lucrurile pe care am tinut neaparat sa le vedem in Lisabona si pe care l-am vizitat chiar din prima zi a fost Oceanariumul. Oceanario de Lisboa este cel mai mare din Europa, ceea ce se traduce prin 5000 m3 de apa, 16000 de animale si 450 de specii.

N-am mai fost niciodata la un Oceanarium, de fapt nici la un Aquarium, insa Marian e in zodia pesti si evident ca animalul lui preferat e pestele, deci era absolut necesar sa trecem acest obiectiv in revista. La momentul vizitei noastre, existau doua expozitii: una temporara, cu broaste testoase si una permanenta. Cea temporara a fost simpatica, insa a avut doar doua momente impresionante: un loc, ca un fel de mini-incapere, cu doua bancute si unde acvariul era… tavanul. Foarte tare senzatia. Iar a doua era o sticla in podea, sub care era apa. Aveai impresia ca o sa cazi. Iar sub tine, o broasca testoasa, enorma, n-am mai vazut asa ceva in viata mea. Cred ca era cat jumatate din mine, si nu exagerez deloc.

Expozitia permanenta insa a fost ceva deosebit. Noi ne incepeam turul de undeva de sus. Chiar in mijloc era un acvariu IMENS cu tot felul de pesti si rechini. Noi mergeam practic in spirala in jos, invartindu-ne in jurul acestui acvariu si practic observandu-l din toate partile. Ni s-a parut foarte ingenios (ca sa aflu in timp ce scriu acest articol ca de fapt acvariul e impartit in 4 prin ceva acrylic si faptul ca e un singur acvariu e doar o iluzie).

Structurarea intregului complex se face pe oceane: Atlantic, Arctic, Pacific si Indian. Pe langa diverse acvarii cu tot felul de pesti, crabi, broscute si alte vietati oceanice, pe noi ne-au impresionat pinguinii si vidrele de mare. In timp de pinguinii isi dadeau seama ca sunt urmariti si s-au apucat de concertat, in duet cu niste pasari care nu mi-am dat seama ce sunt, vidrele de mare erau in timpul mesei si erau pur si simplu adorabile cum isi foloseau mainile sa manance.

In rest, cum spuneam, am vazut o multime de pesti si alte vietati, care de care mai deosebiti. Mie mi-au placut cei mai exotici, foarte foarte colorati, insa e greu sa aleg, pentru ca tot ce am vazut a fost foarte impresionant.

Pretul e destul de piperat, printre cele mai sumpe obiective, 14,40 euro pretul intreg, am avut cred ceva reducere cu Lisboa card, dar tot in jur de 12-13 euro de persoana am ajuns. Insa va zic sincer ca merita fiecare cent. Cred ca e locul de unde avem cele mai multe poze si filmulete.

In final va las cu un filmulet de 1 minut facut de mine. Partea mea preferata e cand se apropie rechinul.

 

O sa pun pe pagina de Facebook mai multe poze si filmulete in caz ca sunteti interesati. Iar daca treceti prin Lisabona, neaparat sa vizitati Oceanario.


7 thoughts on “Oceanarium (Lisabona)

  1. Am citit articolul tau si pt ca tocmai am revenit din vacanta din Lisabona, recomand cand vei avea ocazia, sa mergi la ocenariumul din Barcelona. Aveam si eu in minte sabloane cu cel din Lisabona “cel mai mare” , “cel mai…” din păcate el este interesant DOAR daca nu este alt termen de comparație . Altfel, mi-a plăcut mult Portugalia, imi propun sa revin, dar prin comparație ocenariumul merita văzut doar daca nu ai pe lista altceva (la câte sunt de văzut insa…).

    1. Multumesc de sugestie, o sa tin minte daca ajung in Barcelona 🙂

      Sa stii ca pentru mine Oceanariumul a fost unul dintre locurile mele preferate in Lisabona. Mai sunt cateva foarte faine, normal, insa discutand si cu altii care au fost acolo am descoperit ca fiecare are alte preferinte in materie de locuri de vizitat. De exemplu mie nu mi-a placut Castelo de Sao Jorge si as fi renuntat linistita la el, in timp ce pentru altii era obiectivul preferat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered