Lansare Suge-o, Ramona!

Lansare Suge-o, Ramona!

Am scris recent părerile mele despre cartea Suge-o, Ramona! aici, în mare e o carte care mi-a plăcut și ne-am rezervat biletele pentru lansare cam din prima zi când s-a anunțat că se pun în vânzare. Am fost curioasă să aflu mai multe lucruri despre acest volum și despre volumul doi. Deci sâmbătă seară mi-am luat soțul de braț și cartea în geantă (în a lui, că în a mea nu încăpea, e destul de voluminoasă) și ne-am dus la Auditorium Maximum. Nu ne-am grăbit noi foarte tare, așa că pe când am ajuns sala era destul de plină, deci am luat loc pe penultimul rând. Am văzut relativ ok, dar din păcate am prea reușit să fac poze.

Spectacolul a durat destul de mult, Andrei a scris pe pagina lui de Facebook că au fost 3 ore, eu am calculat 4, dar oricum, pe-acolo. A început cu stand-up și m-am bucurat sincer că a fost doar el și că a fost destul de lung. Eu am mai fost la două show-uri de-ale lui în ultimii doi ani (asta practic a treia toamnă consecutiv), așa că pentru mine stand-up-ul a fost fifty-fifty, adică jumate glume noi, jumate glume pe care le știam deja. Dar e ok, am râs și la alea. Înainte să înceapă i-am zis lui Marian "pe cât pariu că o să cânte?" (am observat că face asta la toate spectacolele) și într-adevăr în ultima parte ne-a arătat cum orice piesă se poate transforma ușor în manea. Preferata mea a fost o piesa de la Paraziții, la care e foarte posibil să fi râs cu lacrimi.

Apoi a trecut la sesiune de întrebări și răspunsuri despre carte, unde am aflat o mulțime de lucruri interesante. Cum ar fi că niciunul dintre numele folosite în carte nu e real și că proporția dintre realitate și fantezie e cam de 70%-30%. După spusele lui Andrei sunt 3 întâmplări false în totalitate (ne-a spus doar una dintre ele) și mai sunt altele care s-au întâmplat în realitate, dar cu alte persoane. Pentru că această carte a fost scrisă pe parcursul unui an, sunt anumite lucruri care par că nu se leagă, sau cel puțin așa au părut pentru mine, însă am primit un răspuns. De exemplu, undeva mai pe la începutul cărții, Andrei spune ceva de genul "nu am mai ținut legătura cu Anemona demult", ca apoi ea să apară în capitolele târzii, însă aparent ei chiar au reluat legătura în timp ce scria încă. Oricum, mie mi s-au clarificat multe lucruri și întâmplări. Ah, una dintre cele mai faine chestii a fost că în timpul spectacolului cineva a întrebat dacă mai știe ceva de Carmina (pentru cei care nu ați citit-o, e o fostă iubită de-a lui, personaj în carte) și nu doar că ne-a spus că încă mai țin legătura, dar chiar a sunat-o (și a pus-o pe speaker la microfon) și noi am putut să o salutam 😀 Și evident, să îi auzim vocea.

Despre volumul 2 Andrei ne-a spus că cel mai probabil va trebui să mai așteptam încă un până la apariție, deci trebuie să fim răbdători. Ne-a citit totuși un pic din volumul doi. A început cu un capitol pe care l-a publicat și online și deja îl știam, așa că la început am fost puțin dezamăgită, însă apoi a trecut și la unele noi și chiar am aflat unele chestii tari despre ce se întâmplă (sincer, aveam un pic de emoții despre cum o să continue povestea și dacă o să o poată menține la fel de interesantă, dar acum aștept cu nerăbdare să citesc mai departe).

Seara (sau mai bine zis noaptea, că deja era trecut de 12 jumate) s-a încheiat cu semnat de cărți și poze. Cu ocazia asta am observat că Andrei e stângaci. Mi-a semnat și mie că doar nu mi-am adus cartea degeaba și mi s-a părut simpatic că mi-a scris ceva personalizat (și mi-a picurat și-un pic de bere pe carte din greșeală, but it's ok, măcar nu era partea cu scrisul).

 

 


2 thoughts on “Lansare Suge-o, Ramona!

  1. Un arogant lipsit de bun simt. Se ghideaza dupa sloganul "ba ai habar cine sunt io ?!"

    Un actor trist plin de frustrari care nu stie sa se bucure de realizarile lui doar daca isi refuleaza traumele.

    Pacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered