Dublin – Castelul Malahide, Guinness, The Brazen Head

Dublin – Castelul Malahide, Guinness, The Brazen Head

A doua zi în Irlanda am vizitat trei obiective despre care o sa va povestesc în acest articol. Ne-am trezit devreme şi ne-am îmbarcat într-un autobuz Hop On Hop Off, adică ăsta:

Locurile noastre au fost sus în faţă, adică cele mai bune, de unde poţi vedea tot. Turul ne-a dus pe coasta de nord, am ieşit un pic din Dublin (dar nu chiar foarte departe). Destinaţia noastră: Castelul Malahide. Am luat-o pe lângă mare şi am aflat că diferenţele apei la flux şi reflux e enorm, deci când apele se retrag plajele par imense. Cam ce am putut noi vedea din autobuz:

Din păcate de data asta n-am avut noroc la ghid, care a fost unul tare plictisitor. În Hop On Hop Off ghidul e de obicei şoferul. A povestit tot drumul, dar mai mult m-a adormit decât altceva, aşa încât nu vă prea pot povesti nimic interesant despre coasta de nord.

Am ajuns la castel, care a aparţinut familiei Talbot aproape 800 de ani. Istoria familiei şi interiorul castelului sunt destul de interesante, există tot felul de mituri cu fantome care cică ar locui aici, însă a fost puţin dezamăgitor, pentru că turul castelului a fost foarte scurt, cred că a inclus vreo 4-5 camere. Şi nici măcar poze nu vă pot arăta, pentru că e strict interzis să fotografiezi interiorul. Am făcut nişte poze de exterior, nu foarte concludente din păcate.

 

 Castelul are şi o grădină, însă n-am avut timp să o vizităm pentru că ar fi plecat autobuzul fără noi.

Întorşi în Dublin ne-am îndreptat către obiectivul nostru principal: Guinness! Şi a fost într-adevăr o experienţă minunată, vă recomand să ajungeţi aici neapărat dacă treceţi prin Dublin. Nouă ne-a surâs norocul chiar de la început când am ajuns la bilete şi am descoperit că fata care le vindea era o româncă din Tg. Mureş, care făcuse facultatea în Cluj şi care ne-a făcut reducere de studenţi.

Muzeul fabricii Guinness e o clădire imensă cu vreo 7 etaje şi care te trece prin absolut toate fazele în moduri foarte interactive şi creative, fără ghid. De la ingrediente şi producţie, la degustarea corectă (unde ţi se dă un păhărel mic de Guinness să poţi încerca), apoi partea de advertising care include postere vechi şi noi, reclame la televizor, poţi cânta la o harpă şi poţi chiar să apari tu într-un poster Guinness. Poţi chiar să-ţi testezi "DrinkIQ" cu 10 întrebări despre bere. Am ajuns si la Guinness Extra Stout, unde am mai primit un mic păhărel pentru degustare.

Apoi am ajuns la partea palpitantă, unde am învăţat cum să servim perfect un pint de bere Guinness. După ce ni s-a făcut instructajul am putut să ne turnăm fiecare propriul pint şi la sfârşit am primit şi o diplomă. Pentru mine a fost prima dată când am pus mâna pe un draught şi e muuult mai greu decât pare, dar cu greu am reuşit. Apoi ne-am tras un pic sufletul până ne-am băut pint-ul. Ne-am mai plimbat un pic până am ajuns la Gravity Bar, sus de tot, un bar cu pereţii de sticlă de unde ai o vedere superbă asupra Dublinului. Aici ne-am mai delectat cu un Guinness.

În caz că ajungeţi la Guinness, trebuie să ştiţi că în preţul biletului intră o singură bere, pe care o puteţi bea fie la "Academy" (unde îţi torni tu pintul), fie la Gravity Bar. Dacă le vreţi pe amândouă, plătiţi-o pe cea de la academie, pentru că la Gravity Bar nu o să puteţi.

 

O zi lungă şi frumoasă pe care ne-am hotărât să o încheiăm la The Brazen Head, cel mai vechi pub din Irlanda (nu sunt sigură dacă şi din lume). Se estimează că acest pub a fost deschis în anul 1198, deci peste 800 de ani de atunci. Despre el nu ştiu ce să vă zic, e foarte plin, are multe încăperi şi e ca un fel de labirint, mai ales dacă ai băut o grămadă de Guinness înainte să ajungi aici. Noi am băut doar nişte pahare de Jameson, al meu cu ginger ale, însă mâncarea arăta bine. Atmosfera pub-urilor din Dublin e deosebită, dar despre asta vreau să vă povestesc altădată.

 Mai am cam două articole, pe care sper să le pot scrie la distanţe mai mici de timp 🙂


4 thoughts on “Dublin – Castelul Malahide, Guinness, The Brazen Head

  1. Fresh, revigorante, idilice peisajele irlandeze. 🙂 Frumos de tot! Iar castelul e chiar super. Pacat ca la unele obiective nu suntem lasati sa fotografiem interiorul, asa am patit eu, de exemplu, la Mogosoaia. Dar sa stii ca imaginile sunt relevante, mie mi-au placut si as vrea sa ajung acolo one day. 🙂

    1. Mi-a placut castelul, dar mi s-a parut asa… underwhelming 🙂 Cred ca urmatorul articol o sa-ti placa mai tare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered