Debrecen

Debrecen

Pentru că în Hajduszoboszlo chiar nu e nimic de făcut în afara băilor, ne-am gândit să mergem până în Debrecen. E la o distanță de vreo jumătate de oră și e al doilea oraș ca mărime din Ungaria, după Budapesta.

Parcare am găsit foarte ușor, într-un fel de parc central. Pentru că era duminică, parcarea mai era și gratis. Consultasem o hartă înainte să venim aici, însă la fața locului, mi-am dat seama că nu știam direcția în care trebuie să o luăm, așa că am ales una aleatorie. Parcul este unul foarte lung și nu e chiar un parc, e mai degrabă o șosea și două trotuare care taie o pădure. Fiind februarie, nu era nici măcar cine știe ce peisaj. După vreo 10 minute de plimbare, am ajung la o clădire mare, frumoasă, ce părea a fi un obiectiv turistic. Era un gard la intrare și lângă gard păreau a fi niște tarabe de suveniuri. Nu știam exact unde intrăm, dar am intrat.

Ne-am apropiat de ea, însă era închisă, așa că ne-am plimbat prin jurul ei. La un moment dat realizăm unde suntem: într-un cimitir! Într-unul frumos, nu zic, dar tot cimitir. Am avut pentru câteva minute intenția să mergem mai departe prin el, însă la un moment dat ne-am dat seama că e foarte mare așa că ne-am întors. La ieșire am realizat că acelea nu erau tarabe de suveniruri, ci de flori.

Ne-am întors înapoi prin parcul-pădure, până am ajuns la un stadion mare și după el, un parc adevărat. Unul frumos, plin de lume, cu bâncuțe și un mic lac în mijloc. Ba am văzut și veverițe plimbându-se de la un copac la altul.

Pentru că nu mâncasem încă în ziua respectivă, ne-am îndreptat spre un local recomandat pe Tripadvisor: Calico Jack Pub. Un restaurant foarte drăguț, cu tematică de corabie, cu servire foarte amabilă. Eu am mâncat niște frigărui de curcan cu feta îmbrăcată în bacon, cartofi, tzatziki și salată, iar Marian ceva carne de porc de mai multe feluri, căreia am uitat să-i fac poză. Iar la desert eu am ales cremeș și Marian tort pavlova. Toată mâncarea a fost delicioasă, dacă ajungeți în Debrecen, neapărat mâncați aici.


Apoi am făcut o mică plimbare pe jos și am ajuns la o grădină zoologică. Pentru că nu am găsit prea multe alte lucruri pe care să le facem în Debrecen, am hotărât să intrăm. Grădina e mică, dar are animale drăguțe și mie mi s-a părut mai vioaie decât la alte grădini zoologice la care am fost.  Mi s-a părut chiar că unele dintre ele știau că sunt privite și dădeau niște tuturi de jur împrejur, lemurul chiar a sărit pe gard când ne-a văzut. Cel mai mult cred ca m-a impresionat panda-ul roșu, pentru că e prima dată când am văzut unul.

Din păcate însă, imediat după ce am intrat în grădina zoologică am vrut să-mi scot aparatul foto și am realizat că mi l-am uitat la restaurant. Am făcut câteva poze cu telefonul, însă mi-a cam pierit cheful de supărare, așa că nu am prea avut chef să fac multe.

Ne-am întors la Calico Jack și din fericire mi-au găsit aparatul foto și mi l-au înapoiat, deci până la urmă excursia asta s-a încheiat cu bine. Am mai făcut o plimbare lungă și cam așa s-a încheiat ziua noastră prin Debrecen.


2 thoughts on “Debrecen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered