Cluj: Street Food Festival

Cluj: Street Food Festival

Am auzit despre prima ediție de Street Food Festival la Cluj cam de prin iarnă și aproape că nu am mai avut răbdare până a început. Am fost super încântată în primul rând pentru că s-a făcut așa ceva în România, în al doilea rând la Cluj, în al treilea rând pentru că street food (să nu confundăm vă rog cu fast food) este o plăcere recent descoperită și festivalul acesta a picat la fix.

Joi după-masa, imediat ce am ieșit de la lucru m-am oprit direct pe aleea stadionului. Relativ multă lume, verdeață, atmosfera frumoasă, de festival. Primul lucru, am făcut o trecere în revistă a tuturor variantelor de mâncare. Am fost destul de dezamăgită, recunosc, să descopăr că majoritatea opțiunilor erau restaurante din Cluj unde aș putea mânca oricând altcândva pe parcursul anului și în al doilea rând că cele mai populare produse erau burgerii, de care sincer eu m-am plictisit acum doi ani, speram să mai venim și noi cu noutăți de-atunci. În concluzie mi-aș fi dorit lucruri noi, mai mulți reprezentanți ale altor orașe/țări, produse noi, chestii pe care nu le pot mânca în fiecare zi.

M-am oprit până la urmă la Cimbru, din două motive. Unu, pentru că aveam cel mai frumos colorat food truck și în al doilea rând pentru că le urmăresc pagina de Facebook de vreo două săptămâni și chiar îmi doream să mănânc ceva de la ei. Plus că, din câte am văzut, momentan participă doar la evenimente, deci nu e chiar ceva ce pot mânca în fiecare zi. Mi-au plăcut pentru că au avut un meniu diferit în fiecare zi. Joi am prins un pulled pork sandwhich, care a fost foarte bun.

Apoi am făcut o mică pauză de la festival pentru a participa la o degustare de bere artizanală, dar ne-am întors înapoi și am descoperit zona asta frumoasă pe iarbă:

Aici am descoperit niște specialități vegetariene, din păcate nici nu mai țin minte cum se numește și nici nu l-am găsit pe lista oficială a expozanților. Oricum, erau niște roll-uri vegetariene din orez, îmbrăcate în spanac fiert și diverse umpluturi. Noi am încercat cel cu umplutură de tofu afumat și sos de soia și cel cu brânză de capră și rodie. Ambele au fost surprinzător de bune, scuzați că pozele nu-s chiar așa apetisante, ne-am amintit să facem poză doar după ce am început deja să mâncăm.

Marian a mai încercat și un burger de la un alt expozant pe care nu-l găsesc, știu doar că erau din Odorheiul Secuiesc și a hotărât Marian că a fost cel mai bun burger pe care l-a mâncat vreodată. Am uitat evident să-i fac poză. Și apoi ne-am luat de la Craft Beer un Opium de la Hophead și ne-am relaxat un pic, că eu sincer mă cam moleșesc de la bere.

Vineri după-masă ne-am oprit din nou la festival. Am început și de data asta tot cu Cimbru unde Marian și-a luat tot un sandvici cu pulled pork, de data asta un pic mai diferit și mai spicy, iar eu am mers pe un sandvici cu Halloumi la grill, usturoi copt și caju, toate la fel de bune și de data asta.

Apoi Marian a încercat și coastele de la Chef Off The Grid despre care a zis că au fost foarte bune (și pe mine m-a tentat meniul lor, dar nu mi-era chiar așa foame).

Eu m-am mulțumit cu un desert, mai exact o îngheșată de la Moritz Eis  cu straciatella de căpșuni și caramel. Mi-am mai luat de la ei o dată deci știam la ce să mă aștept, e într-adevăr un pic scumpă pentru o înghețată, dar eu zic că e destul de bună încât să merite din când în când să te răsfeți cu ea.

Am vrut să mergem și sâmbătă, dar din păcate Marian a avut un mic accident dimineața, iar după-masa a plouat torențial, așa că am renunțat la idee. Dar am revenit duminică pentru o ultimă zi și am prins din nou soare. De data asta am împărțit o pizza de la Camionetta care mi-a plăcut, din punctul meu de vedere se simte foarte bine la o pizza daca sunt folosite ingrediente de calitate și aici s-a simțit. Plus că a fost oficial prima pizza cu blat gros care mi-a plăcut (și care a fost destul de bună încât să-i mănânc și crusta). Plus că m-a distrat foarte tare mesajul lor de pe farfuria de carton "Another one bites the crust!"

Ne-am luat și niște frigărui de la Arrosticini. Încep prin a declara că eu nu-s fan frigărui în mod deosebit și mi s-au părut destul de scumpe, deci nu am ținut neapărat să le încerc, dar am vrut oarecum să testez mâncarea care nu-i din Cluj, așa că ne-am luat. Nu vreau să greșesc, dar cred că erau din carne de berbec? Au venit si cu o felie de pâine prăjită și atât pâinea cât și frigăruile aveau sare de mare. Vreau să vă zic că a fost singura mâncare de la festival care a rămas memorabilă pentru mine, deși toate au fost bune pe moment. Nici nu mă așteptam să-mi placă, deci premiul pentru cea mai plăcută surpriză.

Ne-am mai luat un burrito de la Pokka care a fost cam meh comparativ cu tot ce încercasem până atunci.

Din cât am prins eu din festival, asta a fost ziua cu cea mai multă lume, mi s-a părut impresionant pentru prima ediție, mai greu a fost să găsim unde să mâncăm, dar ne-am descurcat noi. De reținut pentru anul viitor să mă îmbrac cu haine de care să nu-mi pară rău dacă le murdăresc.

Ne-am retras un pic în zona de iarbă mai la umbră, Marian și-a mai luat o bere și eu un desert vegan de la IndulgeArt, o budincă de mei în lapte de soia cu dulceață și kiwi, care a fost mai bună decât sună.

Am stat cam o oră la umbră și povești, a fost foarte plăcut și relaxant. La plecare ne-am mai luat o dinnedă cu brânză și ceapă de la Castelul Brutarilor, dar nu mi-a plăcut foarte tare, am încercat mai demult cea cu cartofi și parcă era mai bună.

Pot să zic că, deși am început cu o mică dezamăgire, până la urmă m-am simțit destul de bine și mâncarea a fost destul de reușită per total. Tot ce-mi doresc de la următoarele ediții e mai multă diversitate.


7 thoughts on “Cluj: Street Food Festival

  1. Da, budinca a fost destul de buna si hranitoare :)) Probabil cel mai sanatos lucru pe care l-am mancat acolo 😀

  1. A fost doar prima editie, posibil sa nu fi fost prea mult mediatizat in alte zone ale tarii.

   Eh, pentru festivalul asta n-a trebuit sa merg prea departe 😀

 1. Wow, ce de chestii delicioase ati incercat. Vad ca sunt foarte multe evenimente in Cluj, nici n-ai timp sa te plictisesti, e un oras foarte ofertant, cand nu e un concert e un festival si tot asa. Ba muzica, ba film, ba mancare. Super!

   Preturile cum au fost?

  1. Da, vara in special se tot intampla chestii, e bine ca am si eu unde iesi din casa.

   Preturile au fost cam mari sa fiu sincera, cu atat mai mult cu cat multi sunt din Cluj si deci stim ce preturi practica de obicei. Au urcat toti pretul. Daca voiai sa-ti iei un burger sa zicem, garnitura trebuia sa o cumperi separat. Dar nah, asta e, prima editie, poate nu stiau nici ei cata lume va veni, vedem la anu` cum va fi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered