Cafea și Mâncare în Belgrad

Cafea și Mâncare în Belgrad

Deși tocmai m-am întors dintr-o nouă vacanță, mai am un ultim articol despre Belgrad. Articolele mele se vor decala destul de tare ca perioadă în care le scriu față de perioada în care am fost în călătoriile respective, dar pentru că m-am nișat pe partea asta de travel, m-am gândit că e mai bine să detaliez mai tare, să scriu despre un singur lucru o dată, astfel încât informațiile pe care le dau aici chiar să fie de ajutor.

Deși am cam avut obiceiul până acum să povestesc lucrurile în ordine cronologică, mi-am dat seama că acest lucru face mai greu de căutat anumite informații, așa că voi schimba puțin procedura. Și un prim exemplu este faptul că m-am hotărât să scriu câte un articol separat despre partea de mâncare și băutură din fiecare loc vizitat. Pentru că decizia asta vine mai târziu, o să vă trimit întâi la acest articol unde am scris despre primul restaurant din Belgrad.

În ultima vreme cafeaua a început să ocupe un loc tot mai important în preocupările noastre și în fiecare oraș vizitat încercăm să găsim o cafea bună cu care să ne începem ziua. Deci am dat o căutare rapidă pentru un coffee shop bun în Belgrad și am găsit PRŽIONICA, o cafenea destul de aproape de apartamentul nostru și o cafea foarte bună. Locul în sine e mic și barista nu-s cei mai sociabili oameni din păcate, dar cafeaua e excelentă, deci vi-l recomand. A fost un pic mai greu de găsit pentru că nu scrie numele nicăieri, dar dacă vă luați după adresă o să vă descurcați. E chiar în stradă, nu trebuie să intrați în nici un gang (cum am făcut noi cheeky). Pentru că mi s-au părut cam acre fețele lor, nu am făcut poze aici.

Belgradul geme de restaurante tradiționale și pentru că nouă ne place să facem turism culinar și să încercăm preparate locale, le-am cam ales pe acestea. Deci într-o după-masă ploioasă de august ne-am oprit la Zavicaj Restaurant. Servirea a fost drăguță, așa cum a fost de altfel la toate restaurantele din Serbia de până acum, mâncarea a fost ok, însă comparativ cu celelalte restaurante tradiționale pe care le-am vizitat în Belgrad, adică Gradska și Mala Gostionica, acesta devine cam banal. Singurul avantaj pe care i-l găsesc este faptul că se află într-o zonă diferită a orașului, deci dacă vă găsiți prin apropiere e ok să luați masa aici.

Pentru că mie nu-mi era foarte foame am încercat ce mi s-a părut mie mai ușor în meniu, frigărui de pui cu cartofi prăjiți și o salată de roșii cu brânză, iar Marian a ales ceva fel principal tradițional cu burtă de porc.

20160817_125849-medium20160817_125901-medium 20160817_125855-medium

Nu pot să zic că felurile astea foarte grase ne-au picat foarte bine, așa că pe când a venit cina, ne-am dorit să încercăm ceva mai light. Deci pentru prima dată am zis "nu" mâncării tradiționale și ne-am îndreptate atenția spre Red Bread. Primul plus este faptul că nu se fumează înăuntru. În Serbia fumatul nu este încă interzis, deci în celelalte locuri a trebuit să ne căutăm loc în secțiunea de nefumători sau pe terasă. Aici nu a fost cazul. Aveam acest local pe lista mea (cine mă cunoaște știe că am întotdeauna un listă la mine) pentru că îmi doream să încerc burgerul lor roșu, dar nu m-am simțit în stare să mănânc un burger întreg, așa că mi-am luat doar niște paste Popeye cu spanac, care au fost delicioase și foarte cremoase. La desert am încercat o tartă cu merișoare parcă. Marian și-a luat doar două deserturi, o tartă cu lămâie și brownies. Toate foarte bune.

20160817_194350-medium

20160817_195101-medium

20160817_201137-medium

20160817_195111-medium

20160817_201146-medium

Și cu asta am încheiat seria articolelor despre Belgrad și despre concediul nostru de vara aceasta în general. A fost o vacanță lungă, plină de peripeții dar și de lucruri bune, dar pare atât de demult pentru mine acum, de parcă a fost în altă viață 😀


One thought on “Cafea și Mâncare în Belgrad

  1. Toate preparatele arata delicios, eu sunt fan declarat al frigaruilor de pui cu cartofi(mai ales la cuptor). Problema mea e ca niciodata nu pot comanda si desert la restaurante. Abia reusesc sa termin felul principal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered