Budapesta – Prime impresii şi Tropicarium

Budapesta – Prime impresii şi Tropicarium

Micul city break în Budapesta mi-a oferit o grămadă de inspiraţie şi chiar aş vrea să scriu câteva articolaşe (3-4, să vedem câte ies) despre una dintre cele mai frumoase capitale europene. M-am tot gândit sub ce formă să vă povestesc şi m-am decis că cel mai simplu este să iau totul în ordine cronologică.

Aşadar am ajuns cu autocarul în aeroport şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne cumpărăm Budapest card. Mie mi se par folositoare în primul rând pentru că ai gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun, plus tot felul de reduceri, în special la obiectivele turistice, chestie ok daca eşti pentru prima dată acolo, aşa cum eram noi. Dacă nu, există şi varianta ceva mai ieftină de a cumpăra doar cardul pentru transport.

Pentru a ajunge în centru trebuia să schimbăm un autobuz şi un metrou. Până la intrarea în metrou, oraşul nu mi s-a părut cine ştie ce. Ba chiar partea de periferie e un mare "meh". Nici metroul în sine nu era foarte impresionant comparativ cu cele întâlnite în alte ţări. Însă când m-am trezit în centru am înţeles în sfârşit de ce e Budapesta un oraş atât de frumos. Clădirile sunt impresionante, totul e atât de frumos, unitar şi curat, încât îţi vine să o iei în orice direcţie şi să te plimbi în neştire. Ne-am descurcat destul de uşor cu străzile în general şi chiar şi cu mijloacele de transport în comun, totul e foarte ordonat şi logic, ceea ce din nou m-a încântat.

Ne-am cazat la hotel, care arată exact ca în poze. Dar mai mult decât aspectul m-a impresionat customer service-ul, care aveam să descoperim că e un lucru bine pus la punct în Budapesta, probabil acel lucru unde sunt cu mult înaintea noastră. Inutil să vă zic că după o mică plângere în legătură cu o disfuncţionalitate în camera noastră am primit un upgrade la o cameră mult mai mare şi mai frumoasă, din altă categorie de preţ (dar pe aceeaşi bani) pentru inconvenienţa suferită.

 Prin punctul ăsta ni se făcuse deja foame, aşa că am căutat primul local de pe lista noastră de acasă, adică Manga Cowboy!. Auzisem multe lucruri bune despre burgerii lor, văzusem şi nişte poze apetisante, aşa că am mers cu oarecare aşteptări. Burgerul a fost bun, însă ca să fiu complet sinceră nu m-a dat pe spate, adică nu a fost ceva ce nu se găseşte şi la noi şi la preţul acela se găseau nişte lucruri mult mai interesante în Budapesta.

Pentru că era deja seară şi noi eram în picioare de la ora 4 dimineaţa, ne-am gândit că nu are rost să vizităm decât un obiectiv vineri şi am ales Tropicarium. Asta pentru că unul dintre noi *cough* *cough* Marian *cough* este obsedat de peşti. Tropicarium este un fel de oceanarium care are ca "vedete" rechinii. Bineînţeles că mult mai mic decât Oceanarium-ul din Lisabona, dar la fel de interesant şi chiar o surpriză plăcută, având în vedere că este plasat într-un mall. Aici am văzut nişte animale simpatice, unele chiar pentru prima dată în viaţă şi tot aici am descoperit că aparatul meu face poze ok şi fără bliţ (evident că nu la fel de reuşite ca cele cu, dar cel puţin acceptabile). Aşa cum ne-am aşteptat, în majoritatea locaţiilor vizitate de noi n-am avut voie să-l folosim.

Primele animale de care am dat erau nişte şerpi imenşi. Eu sunt mai ofidiofobică de felul meu, însă pe ăştia din cuşti sunt în stare şi eu să-i admir. Am văzut nişe exemplare impresionante, unele foarte mari, ba chiar şi unul cu multe ouă.

Crocodilul este o altă vietate pe care o văd pentru prima dată, chiar dacă n-a mişcat foarte mult:

Apoi multe feluri de şopârle, de toate mărimile şi culorile:

 Un alt lucru pe care nu l-am mai văzut niciodată până acum, sunt două broaşte ţestoase întreţinând relaţii sexuale. ATENŢIE! Imagini pornografice:

Apoi o mulţime de specii de peşti, nici nu o să pun poze cu toţi (nici măcar nu i-am pozat pe toţi), doar pe cei mai interesanţi (inclusiv un arici de mare):

Dar cel mai impresionant până la urmă a fost tot bazinul cu rechini şi pisici de mare, un bazin imens tip cupolă şi e chiar foarte tare să vezi rechinul cum înoată deasupra ta. Un rechin:

 Sunt curioasă care din animăluţele astea vă plac cel mai mult?


18 thoughts on “Budapesta – Prime impresii şi Tropicarium

 1. hah! de cand te asteptam cu postarile!! 😀
  Camera de hotel arata superb! cat a fost pe noapte? (la cea initiala, nu cea upgraded)
  Broastele testoase care se babardeau made my day 😀
  welcome back!

  1. Acuma ca am revenit cu forte proaspete din vacanta, poate scriu mai des.

   Hoelul a fost in total 168 euro pe trei nopti, camera dubla cu mic dejun inclus. Cred ca asta vine 56 euro pe noapte.

   Pacat ca n-am filmulet la broastele testoase, sa le vezi in slow motion 😀

 2. Bine ai revenit, Anda, ma bucur ca ai gasit Budapesta pe gustul tau, ca ti-a placut orasul. Camera arata super, iar dintre animalutele marine, am o poveste destul de trista cu un arici care m-a intepat in Marea Egee…si acum parca simt durerea. 🙁
  Foarte amuzanta partea cu broscutele indragostite. :))

  1. Imi pare rau ca te-ai intepat intr-un arici 🙁 Intr-adevar, multe animale sunt superbe privite intr-un acvariu sau o cusca, dar in “libertate” sunt cam periculoase.

 3. Am fost de atatea ori in Budapesta si nici pana in ziua de azi nu cred ca am reusit sa descopar tot orasul. Dupa Praga cred ca este cea mai frumoasa capitala europeana.

  1. Multumim Istvan, dar chiar am fost in Boutiq’Bar si Marian e prieten cu oamenii de acolo 🙂
   Poate chiar o sa povestesc despre el intr-un alt articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered