Budapesta – Grădina Zoologică

Budapesta – Grădina Zoologică

Vă povesteam cât de tare mi-am dorit să văd Grădina Zoologică şi cât de mare a fost dezamăgirea atunci când am văzut ce tare plouă. După ce ne-am încălzit puţin la Muzeul de Artă, am hotărât să facem totuşi efortul să vedem şi Grădina, chiar şi aşa, pe ploaie. Frica mea cea mai mare în această privinţă era că nu voi apuca să văd nici un animal, că se vor ascunde toate de ploaie.

Din fericire n-a fost cazul, pentru că aproape toate cuştile aveau şi un spaţiu de interior, astfel încât puteam să stăm liniştiţi şi feriţi de ploaie şi să ne bucurăm de ele. Am pierdut cam 4 ore aici, dar a fost o experienţă de neuitat.

Primele care ne-au încântat privirile au fost gorilele, care au făcut un adevărat show. Se jucau între ele, erau foarte voiaie şi era extrem de amuzant să le vezi cum se urmăresc reciproc sau cum se ascund una de cealaltă. Nişte animale superbe şi foarte mari, pe care le văd pentru prima oară în viaţă şi ne-am petrecut cred un sfert de oră privindu-le.

În continuare am dat de nişte adorabile flamingo roz, pe care le văd tot pentru prima dată. Acestea erau în ploaie săracele.

În mare parte animalele erau împărţite pe ţări. Am ajuns la Africa, unde am văzut un elefant simpatic, din păcate mai la depărtare

Un rinocer impresionant

Şi girafele care au fost printre cele mai prietenoase animale

În Africa am mai văzut ceva animale care păreau destul de familiare, gen căprioare, lame, vulpi etc. Îmi pare rău că nu am văzut nici o zebră. Am dat apoi peste o mulţime de şerpi, şopârle şi broaşte ţestoase, dar cred că v-am pus destule de poze cu ele pe blog. Tigrii au fost însă chiar deosebiţi:

La început mi-a fost foarte milă de ei că stăteau în ploaie, până mi-a explicat tata că ei sunt obişnuiti cu vremea asta. Am mai văzut un urs şi iar mi-a părut rău că n-am văzut un panda sau un urs polar.

Am ajuns la categoria India, unde toate animalele dormeau. Era un tigru bengalez, nişte lei şi nişte hiene.

Nu am făcut poze chiar tuturor animalelor, pentru că multe dormeau şi nu erau în poziţii prea fotogenice. Oricum n-aş avea spaţiu să vi le arăt pe toate pentru că erau foarte multe. În special maimuţe, păsări şi şopârle. Nu mai ştiu la ce categorie eram când am văzut lemurianul ăsta sau ce o fi, care nici măcar nu era într-o cuşcă:

În aceeaşi încăpere se afla şi tristuţul ăsta:

Cum ziceam, am văzut o mulţime de păsări printre care unele chiar exotice.

Pe când am ajuns la papagali era deja ora de masă

La America am văzut nişte animale foarte interesante, dar nu mai ţin minte cum se numesc. Şi pe ele le-am prins la somn.

Plus şopârla asta îndrăzneaţă

Alte animale foarte prietenoase au fost un porc

Şi nişte cămile

Am mai văzut direct în apă pinguini şi foci, foarte drăguţe, dar mereu în mişcare. La Australia am văzut un wombat (în întuneric), dar cangurii din păcate nu i-am putut vedea direct, doar de la depărtare 🙁 Ne-ar fi plăcut foarte mult să-i vedem mai de aproape.

Era şi un Aquarium, însă destul de plictisitor comparativ cu Oceanarium-ul din Lisabona sau chiar Tropicarium-ul din Budapesta. Practic câţiva peştişori care se găsesc peste tot şi nişte pisici de mare. Şi cam asta a fost experienţa noastră la Grădina Zoologică. Nouă ne-a plăcut foarte mult, iar animalele de aici păreau destul de vesele şi bine îngrijite, ce puţin comparativ cu cele din Tg. Mureş.

Vouă ce animale vă plac? Ce animal nu aţi văzut până acum în realitate şi v-aţi dori să vedeţi?

 


15 thoughts on “Budapesta – Grădina Zoologică

 1. Mi-ar placea un safari fotografic in Kenya, cred ca animalele din savana sunt cele mai fascinante pentru mine. Dar si pasarile din zona ecuatoriala, cum ar fi pasarea paradisului, pasarea lira, tucanii, papagalii viu colorati. Elefantii si tigrii albi imi plac mult de tot, ratustele mandarine si ursuletii panda si koala.
  Simpatica experienta ta la Gradina Zoologica din Budapesta. 🙂

 2. Ce dragute sunt girafele alea <3
  Mi-ar placea sa vizitez si o gradina zoologica atat de mare. Eu merg in fiecare toamna, la gradina botanica/zoologica din Bucov (langa Ploiesti) si sunt mereu aceleasi animale, nu foarte multe, ba parca anul trecut au fost chiar mai putine ca de obicei.

  1. Eu am fost la Tg. Mures vara trecuta, am scris si despre experienta respectiva pe blog, si animalele de acolo erau dragute, dar clar nu se compara. Plus ca astea din Budapesta erau si destul de jucause.

  1. Gorilele chiar ca sunt fascinante, au fost cele mai interesante tocmai pentru ca erau foate active. Iar cea din poza era chiar imensa, probabil masculul alpha.

 3. Noi nu am ajuns la Budapesta ci doar la Debrecen, dar ne-au placut flamingo (de de parte au fost preferatii infantei, ca doar erau roz), pinguinii, girafele, broastele testoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered