Budapesta – a doua cazare și delicii

Budapesta – a doua cazare și delicii

V-am povestit deja în articolul trecut că din punct de vedere turistic a doua zi în Budapesta a fost dedicată Insulei Margareta, așa că în acesta vă voi spune despre al doilea apartament în care ne-am cazat și localurile în care am fost.

Se pare că sfârșitul lui aprilie e deja considerat început de sezon la ei, așa că Brody Apartments erau destul de ocupate. Știam de la început că urma să ne mutăm în altă cameră a doua zi, pentru că nu au găsit o cameră liberă pentru 3 zile consecutive. A doua cameră a făcut parte din același complex și era de fapt camera vecină primeia. În mare parte decorată în același stil, doar un pic mai mică (prima fusese pentru 4 persoane, acesta era de 2). Am avut un dormitor simplu și drăguț, o baie frumoasă (preferata mea dintre toate apartamentele din vacanța asta, posibil din toate cazările vreodată) și o bucătărie colorată.

Micul dejun l-am luat la Cirkusz, un loc care ne-a fost recomandat pentru cafeaua bună. Care într-adevăr a fost excelentă și ne-am băut cafeaua aici și în următoarele două zile. Nu au avut multe din meniul de mâncare (este un local pe conceptul all-day breakfast), dar am trecut peste asta pentru că ni s-a zis că nu se întâmplă des. Până la urmă eu mi-am luat niște ouă Florentine (cu somon, spanac și sos olandez) și Marian niște Turkish eggs (cu iaurt și verdețuri).

Nu pot din păcate să menționez toate localurile în care am fost pentru că pe unele nu le mai țin minte. De exemplu după ce ne-am întors de pe insulă, am mai fost la o cafenea, dar n-aș știi să vă zic la care. Iar după cafea, am ajuns într-un local numit Kispiac Bisztro. Am fost aduși aici mai bine zis, pentru că nu știu dacă l-am fi descoperit pe cont propriu. Prima dată m-a speriat un pic. Un bistro micuț, doar 4 mese, bucătarii la vedere, doar noi doi în el. Vitrina plină de murături și meniul doar cu cărnuri. Cum să vă zic, cărnuri și atât, fără garnituri și alte cele. Cum eu nu sunt neapărat un mare fan al cărnurilor, am ezitat mult până am ales ceva. Mi-am luat până la urmă carne de vită la cuptor, Marian carne de porc. Ne-am mai luat niște murături asortate, că păreau a fi specialitatea locului și niște vin. Din fericire ambele feluri aveau garnituri, doar că nu apăreau în meniu. Și cu tot scepticismul meu, mâncarea a fost incredibil de bună, carnea de vită foarte fragedă, perfect gătită, cred că cea mai bună bucată de carne de vită pe care am mâncat-o în viața mea. Am terminat cu ceva tort de ciocolată pe care nu l-am mai fotografiat. Oricum, ăsta e local de recomandat.

Cu toate că am luat desert și la Kispiac, am vrut foarte mult să mă opresc și la Sugar despre care am mai zis de mai multe ori pe blog, dar chiar merită. E un fel de magazin de dulciuri/cofetărie. V-am spus că Brody Apartments erau pe aceeași stradă, la foarte mică distanță? Locație de vis heart. Deci am mai fost la Sugar de multe ori, dar încă nu încercasem partea de cofetărie. Aveau atât de multe chestii că mi-a fost foarte greu să mă decid. Până la urmă mi-am luat o tartă de fructul pasiunii și o prăjitură din colecția lor "Space" cu mousse de lămâie și crustă de zmeură. Iar Marian și-a luat șomloi și un Oreo cheesecake, care n-a mai apucat la poză.

 

Chiar dacă am prins o vreme tare proastă, bunătățurile astea au făcut vacanța să fie foarte reușită.


4 thoughts on “Budapesta – a doua cazare și delicii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered