Belgrad – Grădina Zoologică

Belgrad – Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Belgrad este una dintre cele mai vechi din Europa și pentru că Belgrad se traduce ca "orașul alb", specificul ei sunt animalele albe sau albinoase, printre care specii extrem de rare. Are o istorie foarte interesantă și tristă pe alocuri pentru că a fost bombardată de trei ori în al doilea război mondial. Momentau au aici peste 2000 de animale din peste 200 de specii și e recunoscută pentru faptul că se nasc mulți pui aici (printre care și din speciile rare). Din păcate asta vine la pachet cu supraaglomerarea.

Într-adevăr, cât am fost aici mi s-au părut unele animale a fi ținute în spații mult prea mici, ceea ce m-a întristat, am văzut și multe spații în construcție sau în renovare și sper că se construiesc spații mai mari și condiții mai bune pentru ele (mi-ar fi plăcut sincer să văd mai multă natură și mai puține betoane). Biletul de intrare e foarte ieftin, cam 400 de dinari, ceea ce înseamnă aproximativ 15 lei, iar grădina este destul de mare și noi am petrecut aici cam 2-3 ore. Citind online despre ea am găsit informații despre anumite animale pe care eu nu le-am văzut, cum ar fi de exemplu ursul polar, dar am găsit multe la care nu mă așteptam.

La început am dat peste o secțiune foarte mare de păsări.

img_6035-medium img_6038-medium img_6040-medium img_6041-medium img_6062-medium

Următorii au fost cangurii. Am fost surprinsă să văd atât de mulți și mai ales să îi vad atât de aproape, șansă pe care nu am avut-o în alte grădini zoologice de până acum. Plus vreo doi canguri albinoși la care m-am holbat câteva minute bune.

img_6045-mediumimg_6046-medium img_6047-medium img_6048-medium img_6049-medium

Un alt preferat de-al meu a fost elefantul, pe lângă care am trecut de multe ori și m-am tot chinuit să prind niște fotografii reușite.

img_6057-medium img_6163-medium

Felinele sunt întotdeauna un punct de atracție, dar de data aceasta mai ales datorită faptului că acestea fac parte din speciile foarte rare, cum ar fi tigrul alb sau leii albinoși. Am văzut multe alte feline, cum ar fi jaguarul sau pantera neagră, dar erau atât de agitate și rapide încât nu am reușit să le prind foarte bine în poze.

img_6173-medium img_6058-medium img_6162-medium

Am avut ocazia să văd și cel mai bătrân aligator în captivitate din lume, Muja, care a supraviețuit celui de-al doilea război mondial (și celor trei bombardamente aferente).

img_6077-medium img_6078-medium

Și închei cu alte câteva poze cu alte animale mai fotogenice.

img_6063-medium img_6082-medium img_6083-medium img_6102-medium img_6103-medium img_6128-medium img_6129-medium img_6159-medium


3 thoughts on “Belgrad – Grădina Zoologică

  1. Eu nu sunt deloc de acord cu tinerea animalelor inchise. Pana acum cativa ani sa zicem ca nu avea toata lumea acces la internet sa vada animalele in documentare si poze, dar acum este altceva. As vrea sa nu mai existe nici gradini zoologice nici circuri cu animale. Totusi, nu pot sa nu apreciez conditiile in care sunt tinute animalele aici, mult mai bune decat la noi.

  2. Frumusele foc animalutele surprinse de tine. Imi place tigrul, dar preferatul meu e elefantul. Nu stiu cat de bland e, dar mie asa mi se pare. O experienta tare faina. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered