Barcelona – Montjuïc, plajă, Boadas

Barcelona – Montjuïc, plajă, Boadas

Am dispărut puțin din peisaj, articolul acesta trebuia sa apară acum o lună, recunosc, dar m-am cam luat cu altele (despre care probabil o să povestesc și aici, după ce termin cu Barcelona).

Pentru a treia zi în Barcelona, singurul nostru plan era castelul Montjuïc. Nu știam nimic despre el, decât că se află undeva la înălțime. Există două moduri prin care se poate ajunge la el, fie cu telefericul, fie cu autobuzul. Noi am ales a doua variantă.

Am prins cea mai răcoroasă zi din Barcelona și când am ajuns vântul bătea tare. Din fericire acesta a fost singura problemă, pentru că cetatea Montjuïc e superbă. Nu prea-mi vine să-i zic castel sincer, pentru că e mai degrabă o fortăreață. Cel mai interesant lucru e în mod sigur faptul că poți vedea Barcelona de la înălțime. Chiar și în jurul cetății propriu-zise ai o vedere destul de bună, dar te poți urca și pe ea, ceea ce e destul de tare. Înauntru sunt vreo două mini-muzee unde am aflat istoria acelui loc. A fost creat ca un zid de apărare prin secolul al XVIII-lea și un lucru care mi-a rămas în minte este acela că piatra din muntele Montjuïc a fost folosită pentru construirea orașului Barcelona. În general toată zona a fost frumoasă, castelul se află chiar lângă o pădure, are și câteva grădini interesante și simți aerul proaspăt. Probabil că vara se vede și mai frumos, când e totul înflorit.

 

După ce am coborât de pe Montjuïc am decis să încercăm niște tapas pentru prânz. Până la urmă și tapasul ține de cultura Barcelonei, deci trebuiau încercate măcar o dată. Aveam notat de acasă La Tasqueta De Blai și fiind și destul de aproape de Montjuïc am zis că e ocazia perfectă. Am ajuns chiar înainte de deschidere și deja era coadă la intrare. Experiența de aici a fost super și vă recomand localul acesta. Funcționează destul de simplu. Îți iei o farfurie și te servești cu ce vrei. Fiecare tapas are un bețișor, iar la sfârșit când plătești ți se numără bețișoarele rămase. Fiecare tapas costă 1 euro, ceea ce mie mi s-a părut foarte rezonabil, iar băuturile sunt destul de ieftine și ele. Tapas-urile au fost super bune, am încercat tot felul de chestii, nici nu mai știu care mi-a plăcut cel mai tare. Am băut și o sangria, am zis că trebuie dacă tot sunt în Spania și sincer mi-a plăcut mai mult decât cea din Mallorca, nu știu dacă e o chestie de local sau de regiune.

Pentru că nu aveam nici un plan pe mai departe, ne-am amintit de Magatzem Escola, un magazin de ustensile de bar, de unde Marian și-a cumpărat o carte și un mini shaker. Apoi am luat-o înspre plajă, pentru că nu am vrut să ratăm o plimbare pe malul mării. Doar că vremea nu a ținut cu noi, astfel că a început o ploaie măruntă și rece.

După o scurtă plimbare pe malul mării prin ploaie, am zis ca e de ajuns, si vrem să ne încheiăm ziua cu un bar și am ales Boadas. Este un bar cu istorie, de fapt cel mai vechi bar din Barcelona, deschis în 1933 de către Miguel Boadas. Un bar foarte mic ca mărime, cum aveam să descoperim și extrem de subtil aflat chiar pe Rambla, atât de subtil încât dacă nu l-am fi căutat în mod special, probabil nu am fi dat de el. De fapt, nici măcar nu avea clanță la ușă în exterior 🙂 Cum ziceam, barul e foarte mic, cu un aer vechi (lucru care mi-a plăcut), fără meniuri. Eu am băut un daiquiri clasic (făcut cu un strop de lichior de maraschino) și Marian un gin tonic și am savurat atmosfera localului care s-a umplut aproape imediat.

 


2 thoughts on “Barcelona – Montjuïc, plajă, Boadas

  1. La Castelul Montjuic nu am ajuns, dar barul ala cu tapas la 1 euro chiar trebuie incercat. Am citit de el si pe un alt blog, sunt foarte utile aceste recomandari. Niciodata nu stii unde te poarta pasii. Uite la mine de ex, nici nu visam asta toamna sa ajung la Praga in primavara. :)))
    Sangria e delicioasa. Bautura mea preferata. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered