Barcelona – Istorie, arhitectură și corpul uman

Barcelona – Istorie, arhitectură și corpul uman

Ultima zi în Barcelona. Avionul nostru era abia la 20:00 și din fericire nu se caza nimeni în apartamentul nostru până a doua zi, prin urmare au fost de acord să ne lase să facem check-out-ul la 18:00, ceea ce ne-a oferit o zi în plus pentru vizite. Pentru că nu știam de acasă dacă vom avea posibilitatea unui check-out târziu, nu ne făcusem nici un plan pentru ziua de duminică, astfel că am decis să fim spontani. Și ce poate fi mai spontan decât plimbatul pe străzi?

Așa că am luat-o prin cartierul gotic, pe străduțe înguste și am căscat gura la clădiri, activitate care s-a dovedit a fi chiar fascinantă, cel puțin în Barcelona. Orașul acesta este o bijuterie arhitecturală, pe bune, chiar dacă te plimbi fără nici un scop.

Am ajuns cumva în apropiere de Muzeul de istorie catalană și am decis să-l vizităm. Știu că nu e toată lumea pasionată de muzeele de istorie, mie în schimb îmi plac foarte tare. E cel mai ușor mod de a afla mai multe despre orașul/țara în care te afli. Am vizitat multe muzee de istorie la viața mea, iar dintre toate acesta cred că e pe primul loc. Modul în care este prezentat totul, foarte cronologic și ordonat, și mai ales foarte vizual. Începe din preistorie și merge până în zilele noastre și pentru fiecare epocă este câte o copie după o locuință, astfel încât să îți poți imagina foarte realistic modul în care trăiau oamenii în fiecare perioadă. Am învățat o mulțime de lucruri pe parcursul celor 3 etaje cât are muzeul. Nu e unul dintre punctele turistice cele mai populare în Barcelona, dar eu îl recomand dacă vă interesează cât de puțin istoria.

Vizita la muzeu a durat destul de mult, iar după ce am ieșit ne era deja foarte foame și poftă de paella cu fructe de mare. Ne-am oprit pe Rambla unde am servit tapas, paella și un pahar de vin pe o terasă. Chiar atunci a ieșit soarele și a fost unul din momentele mele preferate în Barcelona.

La întoarcere am trecut pe lângă Jamon Experience, care este de fapt un muzeu al jambonului iberic, unic în lume (oare jambon e și în română? habar n-am). N-am intrat în muzeu, dar ne-am cumpărat un cornet de jambon de la intrare si într-adevăr a fost delicios.

Ne-am îndreptat către Plaça d'Espanya pentru că voiam să o vedem și pe ea live (o văzusem doar din autobuz). Am intrat în arenă, care am descoperit că de fapt era un mall și aici am găsit din întâmplare expoziția Human Bodies. Probabil unii ați prins-o la București, eu nu, oricum, e o expoziție destul de controversată, unde este prezentat întreg corpul uman pe cadavre plastifiate (deci totul e absolut real). Am intrat și aici pentru că îmi doream mult să o vad și mi s-a părut un pic șocant, dar mai mult educativ (am avut și aici audio ghid care ne-a explicat totul). Din păcate acesta e singurul loc unde nu am avut voie să facem poze.

Și cam aceasta a fost excursia noastră în Barcelona. A fost frig și ne-am pierdut des, dar în mare mi-au rămas amintiri plăcute și cred că majoritatea obiectivelor pe care le-am vizitat chiar au meritat. Sunt sigură că mi-au mai rămas o mulțime de lucruri de vizitat aici, dar numai bine le păstrăm pentru eventual reîntoarceri.


3 thoughts on “Barcelona – Istorie, arhitectură și corpul uman

  1. Cadavre plastifiate? Totul e real? Atunci ma bucur ca nu ati avut voie sa faceti poze. :)) Nu cred ca voiam sa vad asa ceva. :)) Eu am fost ingrozita doar la observarea unor instrumente de tortura din evul mediu…daramite sa ma vad si cadavre. :))
    Cred ca e tare fain Cartierul Gotic. O plimbare pe stradutele lui mi-ar placea si mie. 🙂

  2. Barcelona mi se pare o destinatie minunata pentru vacanta!!! 🙂 Mie mi-ar placea sa locuiesc intr-un astfel de oras. Infrastructura rutiera, mijloacele de transport… muzeele, clima… Totul este bine organizat, civilizat… Un oras frumos, curat… Recomand celor care vor sa mearga intr-un city break. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered