Barcelona – Grădina Zoologică, Aquarium și Rambla

Barcelona – Grădina Zoologică, Aquarium și Rambla

Dacă prima zi în Barcelona am dedicat-o lui Gaudi, pe a doua am vrut să o dedic animalelor. Știind că Grădina Zoologică și Aquarium-ul sunt destul de apropiate una de cealaltă și că teoretic aș fi putut să-mi petrec cam jumătate de zi în fiecare, am zis că îmi pot ocupa o zi întreagă doar cu ele. Doar că planurile de acasă nu se potrivesc întotdeauna cu realitatea. Partea bună este că am apucat să vizitez mai mult de atât, partea proastă e că m-am ales și cu o dezamăgire. Dar toate la timpul lor.

Am început cu Grădina Zoologică unde ne-am petrecut într-adevăr câteva ore bune, mai ales că de data asta am prins și vreme frumoasă. Mi-a plăcut destul de mult, e o zonă foarte mare și plină de verdeață, iar animalele în general au părut a fi bine îngrijite și a avea mult spațiu la dispoziție. Atât de mult că pe unele nici n-am prea putut să le văd (leul, tigrul și lupul mai exact). În schimb am văzut zebre și canguri, o noutate pentru mine deoarece nu erau nici Budapesta, nici la Târgu Mureș (singurele două vizite la Grădina Zoologică pe care mi le amintesc, am mai fost în Turda când eram foarte mică, dar nu am nici o amintire). Pinguinii au fost ca de obicei super simpatici, mi-a plăcut că gorilele erau o familie și aveai un afiș cu numele fiecăria și rolul în familie, leopardul n-a prea stat la poză, era foarte activ, hienele se certau una cu alta (erau două) și la un moment dat s-a pus fiecare în colțul ei supărată. Am văzut mai multe tipuri de flamingo, gazele în miniatură și dragonul de Komodo, specie pe cale de dispariție. M-au mai impresionat destul de tare vulturii și păunul în libertate care l-a un moment dat și-a desfăcut coada și am văzut-o pentru prima dată în realitate în toată splendoarea ei. Dar "vedetele" vizitei au fost cu siguranță leii de mare și delfinii, care au avut câte o jumătate de oră de show. Cel cu delfini a fost superb (sala era arhiplină, trebuie să stați la coadă din timp, pentru că au fost vreo 10 care n-au mai reușit să intre). Vă las poze și un scurt filmuleț cu delfinii 🙂

 

Când am ieșit de aici trecuse de mult ora prânzului, așa că  am încercat să găsim un restaurant de pe lista noastră de acasă. Din păcate era închis, dar am avut totuși noroc. Am găsit biserica Santa Maria del Mar și o zona super drăguță plină cu localuri. Toate aveau afișat meniul afară și prețurile păreau chiar ok. Ne-am oprit la unul chiar în fața bisericii și am avut parte de un prânz delicios (a costat în jur de 10 euro și am primit aperitiv, fel principal, desert și o băutură). Cu ocazia asta mi-am sătisfăcut și pofta de pește proaspăt.

Apoi am ajuns la al doilea obiectiv important de pe lista noastră și anume L'Aquarium. Din păcate aici am avut parte de dezamăgirea pe care am menționat-o mai devreme. Am citit și alte păreri despre el și îmi dau seama că sunt destul de împărțite, probabil contează și experiențele avute precedent. Pentru noi termenul de comparație este Oceanariumul din Lisabona. L'Aquarium e cam un sfert din Oceanarium și are un singur acvariu interesant, cel mare cu rechini. În rest, mai multe acvarii mici cu pești mici tropicali, câteva specii de pești relativ normale, meduze, steluțe de mare, căluți de mare… nu foarte multe. De altfel și acvariile în sine mi s-au părut un pic murdare și neîngrijite. Ca să nu mai zic de săracii pinguini care erau ținuți într-un loc absolut minuscul, închis, nici nu prea puteai să îi vezi bine. Turul a fost super scurt, la sfârșit ne-am mai învârtit un pic de jur împrejur, credeam că am ratat noi vreo scară sau vreo altă intarare. Oricum, din punctul meu de vedere nu a meritat deloc, cred că erau obiective mai interesante pe care ne-am fi putut cheltui banii și timpul. Nu știu dacă am stat în total măcar o oră aici, în nici un caz jumătatea de zi pe care mi-o propusesem.

Ieșind mai devreme am avut deci ceva timp în plus la dispoziție așa că am luat-o spre Mirador de Colom, o statuie foarte înaltă (60 m) a lui Cristofor Columb. Am urcat în vârf (cu liftul) și am avut parte de o priveliște superbă a Barcelonei. Locul era destul de mic și strâmt și erau FOARTE mulți oameni, practic trebuia să te miști de jur împrejur după mișcarea lor, dar a meritat, pentru că e ceva deosebit să vezi Barcelona de sus.

De aici am luat-o pe jos pe La Rambla, care este strada principală și cea mai turistică a Barcelonei până în celălalt capăt la Plaça de Catalunya. Plină de oameni, de terase, de artiști și de magazine de suveniruri, dar cu toate că era agitată, mi-a plăcut. Am găsit și un Dunkin' Donuts de unde mi-am luat un pachet de 12 (yum!) și astfel mi-am îndeplinit un vis :)) Alea roz sunt cele mai bune. Am încercat și cronut, dar mi s-a părut foarte overrated.


6 thoughts on “Barcelona – Grădina Zoologică, Aquarium și Rambla

  1. Mie Rambla mi s-a parut(la timpul respectiv) cel mai aglomerat loc din lume si nu m-am putut bucura de plimbare asa cum mi-as fi dorit. Plus ca am fost atentionati sa avem grija mare la hoti si nu am facut altceva decat sa ma preocup de soarta gentii mele. :)) In aceste conditii nu poti gusta la maxim vacanta.
    Si la Praga exista o gradina zoologica(care mi-a fost recomandata) dar nu ma atrage ideea de a o vizita.

    1. Eu am auzit ca cea din Praga e si mai impresionanta, pentru mine e clar un obiectiv pe care o sa il am in vedere cand ajung acolo. Acuma depinde daca iti plac gradinile zoologice sau nu.

  2. DONUTS! 😀 yummy, yummy! 😀

    Cat de fain trebuie sa fi fost escapada voastra, dar nu stiu, mi se pare asa putin timp 4 zile pentru Barcelona…pare asa, de la distanta, unul dintre orasele alea pentru care ai nevoie de cel putin 10 zile sa simti ceva din el. 

    1. E adevarat ca e putin, dar in acelasi timp e si un oras foarte scump, cel putin intrarile la toate obiectivele au fost mult mai scumpe decat in orice alt oras in care am fost. Ce nu mi-a prea placut la Barcelona sincer, e ca e putin prea turistic si comercial. Cred ca ar fi destul de dificil sa stai o saptamana-doua odata. Mai bine ma gandesc ca mi-am pastrat niste obiective pentru data viitoare cand mai ajung 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AWSOM Powered